Enlaces accesibilidad
Diumenge 29 de juny a les 12.30h per La 2

Arquitectes que es diversifiquen per conservar la feina, aquesta setmana a "Tinc Una Idea"

  • Arquitectes que també dissenyen joies amb motius arquitectònics
  • Els fundadors de la plataforma de micromecenatge Verkami
  • L’auge dels mercats de segona ma

Per
Joies arquitectòniques
Joies arquitectòniques

“Tinc una idea” és un programa que parla d’emprenedors i s’emet els diumenges a les 12.30h per La 2.

www.rtve.es/television/tinc-una-idea/

http://www.facebook.com/tincunaidea

http://twitter.com/tincunaidea_tve

La d'arquitecta és actualment una de les professions on costa més tenir feina. Aquesta setmana coneixerem el cas de dues professionals que també es dediquen a dissenyar joies amb motius arquitectònics. També entrevistem els fundadors de Verkami, la plataforma de micromecenatge que ja ha aconseguit finançar més de 2.100 projectes. I per acabar, veurem un reportatge sobre l'auge dels mercats d'objectes de segona mà.

La d'arquitecta és actualment una de les professions on costa més tenir feina. Aquesta setmana coneixerem el cas de dues professionals que també es dediquen a dissenyar joies amb motius arquitectònics d'edificis emblemàtics, com el Mercat del Born, La Pedrera, l'edifici Fòrum o la Filharmònica de Berlín.

La Marta Rofín explica "som arquitectes i treballàvem com arquitectes fins que la situació es va posar cada cop més difícil perquè poguéssim treballar en el nostre camp. Ens vam plantejar donar-li un aire nou a l’arquitectura i apropar-la a la gent de manera original i divertida" i van fer anells i arracades amb fragments d’aquests edificis. La Mònica Molas ens mostra com la capsa que fa d’embolcall també és un element en el que hi treballen "a la capsa s’explica de qui és el fragment, a quin edifici correspon, de quin any és…”

També entrevistem els fundadors de Verkami, la plataforma de micromecenatge que ja ha aconseguit finançar més de 2.100 projectes. Joan Sala la va crear amb els seus dos fills, Jonàs i Adrià. L’empresa ofereix la seva pàgina web per exposar els projectes i aconseguir aportacions econòmiques. El Joan té clar que "d’idees n’hi ha moltes; però per tirar endavant els projectes, a banda de talent, cal treballar molt"

Coneixerem el cas del naixement d'una microcerverseria amb voluntat social a Cervera gràcies a Verkami. La Belén Jürschik va poder comprar els utensilis per fer les proves de la nova cervesa amb les aportacions que va aconseguir, i així tirar endavant el seu projecte.

I per acabar, veurem un reportatge sobre l'auge dels mercats d'objectes de segona mà. A Barcelona n’hi ha més d’una trentena. La gent pot vendre coses que té a casa i no fa servir i també pot comprar objectes interessants a preus assequibles

RTVE

anterior siguiente