Enlaces accesibilidad
Dimarts 20 de maig a partir de les 00:10h a La 1

Joaquim Gay de Montellà, president de Foment del Treball, a "El Debat de La 1"

  • I també, a qui representa i què pretén la Plataforma Societat Civil Catalana?

Per
Esteve Crespo
Esteve Crespo

"El Debat de La 1" és un programa de debat dirigit per Esteve Crespo.

Aquest dimarts, "El Debat de la 1" comptarà a la primera part, amb el president de la patronal Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà; i a la segona, amb Josep Ramon Bosch, fundador de la Plataforma Societat Civil Catalana.

En la recta final del mandat de Gay de Montellà"El Debat de La 1" analitzarà la marxa de l'economia i les dades que apunten la seva recuperació.

El programa, presentat per Esteve Crespo, plantejarà com afronten els empresaris dues qüestions claus: la creació de feina i la reactivació del consum. I per tant, què faran per impulsar la contractació de treballadors i si s'apujaran els salaris. Foment coincideix amb el Govern espanyol en preveure que abans del 2017 l'atur pot baixar fins el 20%.

Amb Gay de MontellàEsteve Crespo també repassarà algunes de les demandes que fan com la reactivació del crèdit, abaixar impostos i cotitzacions socials, més inversió pública o més flexibilitat en algunes empreses i sectors.

Sobre l'actual moment polític, s'abordaran les conseqüències d'un possible retard en la negociació del finançament autonòmic i també si, l'endemà de les eleccions europees, influiran per desencallar la qüestió catalana. També si entre els empresaris es polaritzen les posicions després que d'altres patronals han donat suport a la consulta.

A la segona part, "El Debat de la 1" comptarà amb un dels fundadors de la Plataforma Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch. Es va presentar el 23 d’abril, i els promotors ja han anunciat diverses mobilitzacions antisobiranistes. Qui la forma, què pretenen, i si són l'oposició a l'Assemblea Nacional, són algunes de les qüestions que es plantejaran.

RTVE

anterior siguiente