Enlaces accesibilidad
Diumenge 6 de juliol, a les 11:15 hores a La 2

L'Escolania de Montserrat, al programa "Moments"

  • El programa recordarà la història del famós cor amb l'ajuda del pare Sergi d'Assís, actual prefecte de l'Escolania

Per
premsa---moments-ral-daz

"Moments", el programa de TVE Catalunya que repassa fets, històries i aspectes de la vida social i cultural de Catalunya, està dirigit i presentat per Raül Díaz. El programa s’emet els diumenges, a les 11:15 hores a La 2.

“Moments” dedicarà el programa d’aquesta setmana a l’Escolania de Montserrat, que acaba de tornar a casa després de fer una gira històrica pels Estats Units amb un gran èxit. 

El cant angelical dels escolans aconsegueix omplir la basílica cada dia. Els pelegrins i els visitants que hi acudeixen de tot el món volen escoltar la veu dels nens cantant la Salve i el popular Virolai.

L’origen de la coral infantil montserratina ens remunta al segle XIII. Actualment la integren una cinquantena de nens de entre 9 i 14 anys procedents de tot Catalunya. El reportatge explica l’agenda dels escolanets que dediquen el matí als estudis i les tardes al cant i als instruments musicals.

Al reportatge Raül Díaz entrevista l’actual prefecte de l’Escolania, el pare Sergí d’Assís Gelpí, i dedica un especial record pel pare Ireneu Segarra que va ser director del cor durant 45 anys. Durant el programa es podran reviure trossets de la història de l’Escolania a través d’imatges de totes les èpoques.

‘L’Escolania de Montserrat’ és un reportatge de Raül Díaz i Jordi Renú

RTVE

anterior siguiente