Enlaces accesibilidad
Dijous 2 de maig a les 20.30 hores a La 2

Les plataformes ciutadanes, al programa "Tinc una idea"

  • També coneixerem una empresa de Tarragona que fabrica oli d'oliva com es feia a l'època dels romans

Por
Kerwin Pilgrim director de formació d'adults de la Biblioteca Pública de Brooklyn.
Kerwin Pilgrim director de formació d'adults de la Biblioteca Pública de Brooklyn.

"Tinc una idea", el programa de TVE Catalunya que recull el testimoni de persones emprenedores, està dirigit per Miquel Peralta. S’emet els dijous a les 20.30h. i els diumenges a les 13 hores per La 2

En el programa d’aquesta setmana "Tinc una idea" donarà a conèixer plataformes ciutadanes que, a peu de carrer o en línia, donen suport a diverses formes d'activisme social i una cooperativa que ajuda a trobar crèdit. També coneixerem una empresa tarragonina que ha recuperat l'essència de l'oli que feien els romans, i una cooperativa de Les Garrigues que fa oli ecològic. A més, el programa parlarà amb Kerwin Pilgrim, director de formació d'adults de la Biblioteca Pública de Brooklyn, qui explicarà com les biblioteques públiques ajuden als joves a trobar feina a Nova York.

Les plataformes ciutadanes estan tenint cada dia més influència sobre la opinió pública. Francisco Polo és un emprenedor social, fundador al seu dia d’ Actuable.org i actual director a Espanya de Change.org, un portal d’acció social. L'èxit d'aquesta plataforma internacional ve avalat pels seus 30 milions d’usuaris a gairebé 200 països. També coneixerem una cooperativa de serveis financers i a diversos membres d'altres plataformes ciutadanes.

L'oli és l'or de la dieta mediterrània i l'oli d’oliva de qualitat està de moda. Una empresa de Tarragona ha recuperat l'essència de l'oli d'oliva que els romans ja produïen a l'antiga Tarraco. Margarita Darnos, presidenta de Trajano Olium Tarraco, explica que han fet un producte exclusiu i de qualitat, que es ven molt bé a l’estranger i pel que han guanyat 9 medalles d'or. També es menciona el cas d'una cooperativa d'oli de Les Garrigues que ha començat a produir oli ecològic de qualitat.

A Nova York les biblioteques públiques també serveixen per ajudar els joves a trobar feina. Ho explica Kerwin Pilgrim, director de formació d'adults de la Biblioteca Pública de Brooklyn. A la ciutat dels gratacels les biblioteques estan distribuïdes per tota la ciutat, així que han decidit convertir-se en centres de recerca de feina i ajudar a la gent que busca treball.

El programa acabarà amb el nou espai de participació "La teva idea", on s'emeten els vídeos de les idees i projectes més interessants que envien els espectadors i que prèviament han escollit. Si vols participar en el programa tens un minut per presentar la teva idea més innovadora a través del web del programa.

RTVE

anterior siguiente