Enlaces accesibilidad
RESUM Dimecres 27 de febrer a partir de les 00:30h a La 1

Herrera diu a "El Debat de La 1" que "cal un reset però no només epidèrmic" per lluitar contra la corrupció

  • Cristina Puig aborda les propostes anticorrupció amb el secretari general d'ICV, Joan Herrera

Por
premsa---joan-herrera27022013-1

"El debat de La 1" és un programa de debat dirigit per Esteve Crespo i presentat per Cristina Puig.

Cristina Puig ha entrevistat aquest dimecres el secretari general d'ICV, Joan Herrera. A la segona part, el president de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya, Salvador Duarte, i l'enginyer industrial expert en emprenedoria, Antoni Garrell, han parlat de la situació dels autònoms.

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha assegurat a "El Debat de la 1" que "hi ha propostes pel bon camí però cal fer un reset no només epidèrmic" en relació al pla anticorrupció exposat ahir al Parlament. Segons Herrera, "hi ha coses que podem fer i que només cal voluntat política". En aquest sentit, ha afirmat que "cal una reforma profunda en l'elecció dels nostres representants" ja que "no hi ha pitjor corrupció que la que diu que no hi ha alternativa".

Herrera també ha criticat la manca de transparència dels partits i ha demanat que "fem que les agendes i els comptes siguin públics". Com a exemple el seu partit: "penjarem el pressupost del partit". Per això, ha volgut deixar clar que "la corrupció no afecta tothom" i ha recriminat "l'abraçada de l'ós" d'alguns.

Respecte el finançament de partits, Herrera té clar que la manca de "finançament públic dels partits surt caríssim". I pel que fa als pressupostos creu que "mantenen la política d'austeritat" i això és "un suïcidi econòmic".

De cara al futur, Iniciativa es planteja un "colideratge d'homes i dones al capdavant" del partit, per la qual cosa ha anunciat que "no en mantindrà la figura de secretari general". En el seu decàleg contra la corrupció, Iniciativa proposa fer fora els polítics imputats i tipificar com a delicte el finançament irregular dels partits.

"MESURES EN LA BONA LÍNIA PERÒ INSUFICIENTS", SEGONS LA CTAC-UGT RESPECTE EL PLA D'AUTÒNOMS I PIMES DEL GOVERN

A la segona part del programa, el president de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya, Salvador Duarte, i l'enginyer industrial expert en emprenedoria, Antoni Garrell, han tractat la situació dels autònoms en moments difícils. Segons Duarte, les mesures d'ajornar el pagament de l'IVA no cobrat, "van en la bona línia" tot i que "queden curtes". Respecte la tarifa plana o la compatibilització d'atur i negoci durant els 9 primers mesos, Duarte ha assegurat que "més enllà de la posada en marxa, la consolidació és de 2-3 anys". Per això, creu que s'haurien d'incorporar més facilitats. En aquest sentit, ha posat l'exemple que a "Estats Units i a Europa no pagues impostos fins que no tens beneficis". I ha demanat també "agilitat per fer tot electrònicament" perquè hi ha idees potents en un moment determinat que, entre llicències i paperassa arriben tard en l'execució.

L'enginyer industrial expert en emprenedoria, Antoni Garrell, creu que cal "recolzar els emprenedors perquè seran els empresaris demà" i també apunta que les mesures del govern central són "insuficients". Respecte la possibilitat que ara hi hagi una "bombolla d'emprenedors" (com hi va haver "una bombolla immobiliària", segons Duarte), creu que "el més important no és tenir idees sinó saber identificar el que fa falta". Garrell ha fet una crida a canviar "la capacitat d'emprendre amb projecció internacional" ja que "no forma part de la nostra tradició cultural". Segons ha dit, cal "incentivar la internacionalització".

RTVE

anterior siguiente