Enlaces accesibilidad
Dilluns 30 de juliol a les 20:30h a La 2

"Racons" recorre la Garrotxa volcànica

  • Visitarem els volcans del Croscat, El Montsacopa i Santa Margarida i descobrirem el secrets de les àvies remeieres i les seves herbes curatives

Por
premsa-r-de-racons
premsa-r-de-racons

"Racons" és un programa dirigit per Francesc M. López, realitzat per Miki Sabater i produït per Isabel Blesa.

Les càmeres de "Racons" recorren la zona volcànica de la Garrotxa, una comarca on l'exuberància de la natura modela el caràcter dels seus habitants.

Visitarem alguns dels seus llocs carregats d’història i que formen part del camí de Sant Jaume en el seu pas per Catalunya. Ens aproparem a la figura de Francesc de Verntallat, el cabdill dels pagesos durant les guerres remences. Passejarem pel Parc de la Pedra Tosca per a descobrir la feina que fan les àvies remeieres de la Garrotxa per a difondre els seus coneixements amb les herbes curatives.

Travessarem el riu Fluvià per apropar-nos des de l'aire a un dels boscos més espectaculars de Catalunya, la Fageda d'en Jordà. Passejarem per La Zona Volcànica de la Garrotxa i visitarem els volcans del Croscat, el Montsacopa i Santa Margarida. Coneixerem la relació entre volcans i gastronomia amb cuiners que pertanyen a l’Associació de la Cuina Volcànica de la Garrotxa. I a Pla de Puigpardines descobrirem les característiques de la llet d'euga.

Castellfollit de la Roca

El petit municipi de Castellfollit de la Roca, enfilat sobre una cinglera basàltica de més de cinquanta metres d'alçada, es retalla a l'horitzó tot donant-nos la benvinguda al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Hi conviu un veïnat orgullós de ser un dels accessos més impressionants a la comarca i una de les imatges distintives de la Garrotxa.

RTVE

anterior siguiente