Enlaces accesibilidad

Divendres 20 de juliol a les 20:30 a La 2

"Moments" se centra en la història del Monestir de Montserrat

  • Montserrat, que ha estat i és centre espiritual de Catalunya, ha estat també durant el segle XX un centre d'acolliment per als dissidents del franquisme

|

Per

"Moments", el programa de TVE Catalunya que repassa fets, històries i aspectes de la vida social i cultural de Catalunya, està dirigit i presentat per Raül Díaz, s'emet els divendres a La 2.

www.rtve.es /moments/

El programa d'aquesta setmana recull els moments històrics on Montserrat ha jugat un paper important com a centre d'acolliment i de protesta.

Montserrat, que ha estat i és centre espiritual de Catalunya, ha estat també durant el segle XX un centre d'acolliment per als dissidents del franquisme. A les festes de l'Entronització de la Mare de Déu, l'any 1947, es parlà per primer cop en català.

"Moments" també recull la figura cabdal de l'Abat Escarré, que en 1963 fa unes declaracions en contra del règim al diari francès Le Monde. Això li va costar l'exili. L'any 1970, amb motiu dels processos de Burgos, 300 intel•lectuals es van tancar al monestir en senyal de protesta.

El programa també recull dos moments importants pel que fa als desastres naturals: els incendis de 1986 i els aiguats del 2000.

RTVE

anterior siguiente