Enlaces accesibilidad
Dimarts 3 de juliol a les 20:30h a La 2

Els 50 anys d'Edicions 62, aquest dimarts a La 2

  • TVE Catalunya emet un documental que explica la història de l'editorial des dels seus inicis, en ple franquisme, fins a l'actualitat

Por
premsa----logo-tve

Aquest dimarts a les 20:30 a La 2, TVE Catalunya emet un documental especial sobre els 50 anys d'Edicions 62.

L'any 62, dos joves, Max Canher i Ramon Bastardes, van decidir de crear una editorial amb dos objectius molt clars: recuperar la literatura catalana, interrompuda cara al públic lector arran de la victòria dels nacionals l'any 1939, i obrir-se a la universalitat literària amb traduccions d'autors estrangers, molts encara no traduïts al castellà. De la mà de Josep Maria Castellet, Joaquim Molas, Jordi Canal , Eliseu Climent i Pilar Beltran, l'actual editora, ens endinsem en la memòria de l'editorial, especialment en dos llibres fonamentals: "Nosaltres, els valencians" de Joan Fuster i "Els altres catalans" de Francesc Candel.

També recorda col•leccions com La cua de palla, Les millors obres de la Literatura Catalana (MOLC) i Les millors obres de la literatura universal (MOLU).

El documental repassa la història d'Edicions 62 des dels seus inicis, en ple franquisme, fins que va poder recuperar la normalitat, un cop va arribar la democràcia.

RTVE

anterior siguiente