Anterior REE y RNE convocan el XXVI Premio de Teatro Radiofónico Margarita Xirgu con la colaboración de la Fundación SGAE Siguiente 'La mañanas de RNE', desde Oviedo con motivo de los Premios Princesa de Asturias Arriba Ir arriba
Divendres 29 de juny a les 12h

El Consell Assessor de RTVE ha atorgat la 4a edició dels Premis Miramar a la Creativitat Audiovisual

  • El secretari general de Presidència, Francesc Homs ha felicitat els premiats i ha reconegut que els premis són un reconeixement i un estímul per començar l'etapa professional

  • El President del Consell Assessor ha agraït al Parlament la implicació que té amb els Premis Miramar i ha animat als joves estudiants presents a la sala, a que siguin creatius

  • I el guanyador del Premi d'Honor d'enguany Sergi Schaaff ha agraït la decisió del jurat que li arriba a punt de fer 75 anys i "significa mirar enrere i un full en blanc per decidir el que vindrà"

|

El Consell Assessor de RTVE a Catalunya ha atorgat aquest matí els Premis Miramar a la Creativitat Audiovisual a estudiants universitaris i de grau superior en comunicació pels seus treballs destacats en el món de la ràdio i la televisió. El premi Miramar d'honor ha recaigut aquest any en el realitzador, productor i director de programes, Sergi Schaff.

Aquest matí ha tingut lloc l'acte d'entrega de la 4a edició dels Premis Miramar a la Creativitat Audiovisual al Parlament de Catalunya convocats pel Consell Assessor de RTVE. L'acte ha estat presidit pel Vicepresident del Parlament, Lluís M. Corominas; acompanyat pel secretari general de la Presidència i portaveu del govern de la Generalitat, Francesc Homs; del President del Consell Assessor de RTVE, Jordi Bosch; de la Directora de TVE Catalunya, Ana María Bordas, i de la Directora de RNE Catalunya, Olga Rodríguez.

El secretari general de la Presidència i portaveu del govern de la Generalitat, Francesc Homs ha felicitat els premiats i ha reconegut que els premis són un reconeixement i un estímul per començar la etapa professional. Ha destacat la importància del periodisme: "La culminació de la feina del periodisme i del control parlamentari és el que garanteix la democràcia". I ha acabat encoratjant als joves, "amb talent, esforç i innovació és possible una mirada optimista en el moment actual".

El President del Consell Assessor ha agraït al Parlament la implicació que té amb els Premis Miramar i ha animat als joves estudiants presents a la sala, a que siguin creatius. "Crec que com ha estudiants teniu l'obligació i el plaer de trencar amb les normes establertes i que ens ajudeu a pensar que tot és possible". També ha afegit que és necessari per treballar als mitjans de comunicació "una actitud transgressora, trencadora i lliure".

Per la seva banda, Ana María Bordas ha destacat i agraït que en moments tant difícils com els actuals existeixin premis que serveixen per estimular el talent i la creativitat. "El nostre país, més que mai, necessita que els joves lluitin per l'excel·lència, només així un país pot créixer i generar riquesa intel•lectual i material". I dirigint-se, en especial als finalistes, els hi ha demanat que no es rendeixin, que treballin amb il•lusió, donant sempre el màxim d'ells mateixos.

I Olga Rodríguez ha recordat: "Estem en un moment molt complicat, però teniu una arma: el talent i l'esforç". I ha afegit "hem de fer el que fem de la millor manera possible i col·laborar entre tots".

Els Premis Miramar a la Creativitat Audiovisual, que arriben enguany a la seva quarta edició, hi participen els estudiants universitaris de Ciències de la Comunicació i els estudiants de Comunicació, Imatge i So de Formació Professional de Grau Superior. Els Premis Miramar, amb modalitat ràdio i televisió i de contingut lliure, tenen l’objectiu de mantenir viu l’esperit emprenedor, experimental i innovador que ha caracteritzat el centre de producció de Sant Cugat, escola d’excel·lents professionals. Els Consell Assessor de RTVE pretén amb aquests premis promocionar i difondre aquests valors entre els estudiants i facilitar el descobriment de nous talents.

En aquesta edició el premi en la categoria de ràdio que ha guanyat el projecte "Insomni" de Sílvia de Riba. I enguany el Miramar de Televisió ha quedat desert.

El premi Miramar d'honor ha estat atorgat al realitzador de TVE Sergi Schaaff, per la seva llarga i intensa tasca en el món audiovisual. Schaaff ha agraït la decisió del jurat que li arriba a punt de fer 75 anys i "significa mirar enrere i un full en blanc per decidir el que vindrà". Ha destacat que li feia molta il•lusió rebre el premi Miramar i que porti el nom de Miramar, el centre de producció de TVE on ell va començar. Per acabar, ha animat els joves a tirar endavant amb talent i esforç.

Han format part del jurat d'aquesta edició dels Premis Miramar: Pere Barthe, periodista esportiu de TVE i guanyador del premi d'honor l'any passat; Mònica Osàcar, responsable de publicitat institucional de la Generalitat; Issona Passola, productora, guionista i directora de cinema; Juanjo Sáez, historietista i il•lustrador; Ana Maria Bordas, Directora de TVE Catalunya; Olga Rodríguez, Directora de RNE Catalunya i Marisol Soto, autora de programes de reportatges i documentals de TVE.

La periodista de RNE, Rosa Gil, ha presentat l'entrega de premis.

Lluís M. Corominas ha tancat l'acte encoratjant als joves finalistes i premiada i reconeixent la important tasca que ha fet RTVE a Catalunya amb el català, des de la seva primera emissió el 1964 en llengua catalana i tot el que ha aportat en els seus més de 50 anys d'història.

Más contenidos de RTVE

anterior siguiente