Enlaces accesibilidad
Divendres 29 de juny a les 12h

El Consell Assessor de RTVE ha atorgat la 4a edició dels Premis Miramar a la Creativitat Audiovisual

  • El secretari general de Presidència, Francesc Homs ha felicitat els premiats i ha reconegut que els premis són un reconeixement i un estímul per començar l'etapa professional
  • El President del Consell Assessor ha agraït al Parlament la implicació que té amb els Premis Miramar i ha animat als joves estudiants presents a la sala, a que siguin creatius

I el guanyador del Premi d'Honor d'enguany Sergi Schaaff ha agraït la decisió del jurat que li arriba a punt de fer 75 anys i "significa mirar enrere i un full en blanc per decidir el que vindrà"

Por

El Consell Assessor de RTVE a Catalunya ha atorgat aquest matí els Premis Miramar a la Creativitat Audiovisual a estudiants universitaris i de grau superior en comunicació pels seus treballs destacats en el món de la ràdio i la televisió. El premi Miramar d'honor ha recaigut aquest any en el realitzador, productor i director de programes, Sergi Schaff.

Aquest matí ha tingut lloc l'acte d'entrega de la 4a edició dels Premis Miramar a la Creativitat Audiovisual al Parlament de Catalunya convocats pel Consell Assessor de RTVE. L'acte ha estat presidit pel Vicepresident del Parlament, Lluís M. Corominas; acompanyat pel secretari general de la Presidència i portaveu del govern de la Generalitat, Francesc Homs; del President del Consell Assessor de RTVE, Jordi Bosch; de la Directora de TVE Catalunya, Ana María Bordas, i de la Directora de RNE Catalunya, Olga Rodríguez.

El secretari general de la Presidència i portaveu del govern de la Generalitat, Francesc Homs ha felicitat els premiats i ha reconegut que els premis són un reconeixement i un estímul per començar la etapa professional. Ha destacat la importància del periodisme: "La culminació de la feina del periodisme i del control parlamentari és el que garanteix la democràcia". I ha acabat encoratjant als joves, "amb talent, esforç i innovació és possible una mirada optimista en el moment actual".

El President del Consell Assessor ha agraït al Parlament la implicació que té amb els Premis Miramar i ha animat als joves estudiants presents a la sala, a que siguin creatius. "Crec que com ha estudiants teniu l'obligació i el plaer de trencar amb les normes establertes i que ens ajudeu a pensar que tot és possible". També ha afegit que és necessari per treballar als mitjans de comunicació "una actitud transgressora, trencadora i lliure".

Per la seva banda, Ana María Bordas ha destacat i agraït que en moments tant difícils com els actuals existeixin premis que serveixen per estimular el talent i la creativitat. "El nostre país, més que mai, necessita que els joves lluitin per l'excel·lència, només així un país pot créixer i generar riquesa intel•lectual i material". I dirigint-se, en especial als finalistes, els hi ha demanat que no es rendeixin, que treballin amb il•lusió, donant sempre el màxim d'ells mateixos.

I Olga Rodríguez ha recordat: "Estem en un moment molt complicat, però teniu una arma: el talent i l'esforç". I ha afegit "hem de fer el que fem de la millor manera possible i col·laborar entre tots".

Els Premis Miramar a la Creativitat Audiovisual, que arriben enguany a la seva quarta edició, hi participen els estudiants universitaris de Ciències de la Comunicació i els estudiants de Comunicació, Imatge i So de Formació Professional de Grau Superior. Els Premis Miramar, amb modalitat ràdio i televisió i de contingut lliure, tenen l’objectiu de mantenir viu l’esperit emprenedor, experimental i innovador que ha caracteritzat el centre de producció de Sant Cugat, escola d’excel·lents professionals. Els Consell Assessor de RTVE pretén amb aquests premis promocionar i difondre aquests valors entre els estudiants i facilitar el descobriment de nous talents.

En aquesta edició el premi en la categoria de ràdio que ha guanyat el projecte "Insomni" de Sílvia de Riba. I enguany el Miramar de Televisió ha quedat desert.

El premi Miramar d'honor ha estat atorgat al realitzador de TVE Sergi Schaaff, per la seva llarga i intensa tasca en el món audiovisual. Schaaff ha agraït la decisió del jurat que li arriba a punt de fer 75 anys i "significa mirar enrere i un full en blanc per decidir el que vindrà". Ha destacat que li feia molta il•lusió rebre el premi Miramar i que porti el nom de Miramar, el centre de producció de TVE on ell va començar. Per acabar, ha animat els joves a tirar endavant amb talent i esforç.

Han format part del jurat d'aquesta edició dels Premis Miramar: Pere Barthe, periodista esportiu de TVE i guanyador del premi d'honor l'any passat; Mònica Osàcar, responsable de publicitat institucional de la Generalitat; Issona Passola, productora, guionista i directora de cinema; Juanjo Sáez, historietista i il•lustrador; Ana Maria Bordas, Directora de TVE Catalunya; Olga Rodríguez, Directora de RNE Catalunya i Marisol Soto, autora de programes de reportatges i documentals de TVE.

La periodista de RNE, Rosa Gil, ha presentat l'entrega de premis.

Lluís M. Corominas ha tancat l'acte encoratjant als joves finalistes i premiada i reconeixent la important tasca que ha fet RTVE a Catalunya amb el català, des de la seva primera emissió el 1964 en llengua catalana i tot el que ha aportat en els seus més de 50 anys d'història.

RTVE

anterior siguiente