Anterior Alejo Sauras protagoniza la ficción sonora 'Bienvenido a la Pasarela' Siguiente "Frankenstein y Mary Shelley: los modernos prometeos", en 'Documentos RNE' Arriba Ir arriba
L'equip del programa tve
Dijous 3 de maig a les 20:30 a La 2

L'editora catalana d'origen xinès, Jia Jia Wang, a "Tinc una idea"

  • I coneixerem com l'Antònia i la Rosa han aconseguit crear i tirar endavant les seves respectives empreses

|

"Tinc una idea" és un programa dirigit per Miquel Peraltat, que recull el testimoni de persones emprenedores.

Al programa "Tinc una idea" d'aquesta setmana l'editora catalana d'origen xinès Jia Jia Wang ens explica com va arribar de la Xina amb la seva família, com va aconseguir aprovar una carrera universitària i com s’ha fet empresària. També coneixerem dos testimonis diferents, el de l'Antònia i el de la Rosa, que ja grans i amb fills, van haver de refer la seva vida professional.

El programa d'aquesta setmana se centra en la jove editora catalana d'origen xinès, Jia Jia Wang. Amb 23 anys ja ha creat la seva pròpia editorial per aprendre xinès, fa cursos de llengua i cultura xinesa i ha creat el primer camp d'estiu de l'Estat Espanyol d’immersió a la cultura i la llengua xinesa. Jia Jia ens explica entre d'altres coses com ja als 10 anys ajudava als pares a la cuina i al restaurant fent de cambrera i com va decidir canviar el seu destí.

Pel que fa al projecte, en aquesta secció coneixerem el dia a dia de dues dones que ja grans i amb fills es van trobar sense feina. Cadascuna pel seu cantó va decidir mirar endavant, i amb dificultats però amb treball i decisió, han aconseguit crear les seves respectives empreses. L'Antònia té un restaurant vegetarà i una parada al mercat de la Boqueria de Barcelona i la Rosa ha creat una empresa de neteja.

Per acabar, la directora de l'Institut d'Iniciativa Emprenedora d'ESADE, Luisa Alemany, explica que malgrat la crisi és pot emprendre i que malgrat tot encara hi han bones oportunitats per finançar bon projectes.

Más contenidos de RTVE

anterior siguiente