Enlaces accesibilidad
Dijous 8 de març a partir de les 00:30h a La 1

Rocío Martínez Sampere, secretària d'economia del PSC, a "59 segons"

  • El programa analitza l'actualitat política y econòmica de Catalunya i, a la segona part, la polèmica sobre la plantació de cànnabis a Rasquera

Por
premsa---cristina-puig

"59 Segons" és un programa dirigit per Francesc Cruanyes i presentat per Cristina Puig.

La responsable de l'Àrea d'Economia del Partit dels Socialistes de Catalunya, la diputada Rocío Martínez Sampere, serà la convidada, aquest dijous, del programa "59 segons" de TVE Catalunya.

Membre destacada de la nova direcció del PSC, Martínez Sampere, respondrà a les preguntes de Cristina Puig i dels analistes sobre l'actualitat econòmica i política de Catalunya.

Davant l'augment del dèficit públic –que el PP atribueix en bona part a les comunitats autònomes– tots els partits catalans (inclòs el PPC) han demanat al govern espanyol que flexibilitzi l'objectiu de dèficit. Per la seva banda, el PSC ha presentat fa poc una proposta pròpia de pacte fiscal, de caire més federal, com a alternativa al plantejament de CiU i del govern català. Aquestes qüestions, així com la reforma laboral, les mobilitzacions sindicals, les retallades pressupostàries i la geometria variable de la política catalana, seran objecte de debat amb la dirigent socialista.

La segona part del programa la dedicarem a analitzar la polèmica creada sobre la decisió de l’ajuntament de Rasquera, a Ribera d'Ebre, de tirar endavant una plantació de cànnabis per a una associació de consumidors.

El consistori ha aprovat la signatura d'un contracte per conrear marihuana a una finca del poble per a ús privat dels socis de l’associació com a font d’ingressos municipals. L’ajuntament compta amb una dictamen jurídic favorable però la Fiscalia de Tarragona ha obert una investigació per determinar-ne la legalitat. Però, al marge de complir o no amb la llei, s’ha obert una debat ciutadà sobre si és ètic o no que una administració local es financi d'aquesta manera.

Per parlar d’aquestes qüestions, "59 segons" comptarà amb els analistes següents: Josep Maria Ureta, redactor en cap d'El Periódico; Carles Capdevila, director de l'Ara; Joan Carles Girauta, escriptor; Gemma Galdón, investigadora de politiques públiques; Toni Aira, professor de comunicació política de la UOC; i Marta Lasalas, periodista.

RTVE

anterior siguiente