Enlaces accesibilidad
Disc Català de l'Any

Ja es coneixen els deu finalistes del Disc Català de l'Any de Ràdio 4

Els oients ja poden votar a www.disccataladelany.cat fins el 17 de març els deu grups que opten a endur-se el guardó

Por
premsa---okrne4 logo-retallat

El premi Disc Català de l'Any inicia la fase final amb una llista dels deu més votats a través d'Internet d'entre tots els discos editats en català durant el 2011. La votació final també es fa exclusivament a través de la pàgina web.

Amb l'anunci públic dels deu finalistes comencen oficialment les votacions a la fase final i definitiva. Es tracta d'apostar per un dels deu. El disc més votat a partir d'ara i fins el 17 de març a la pàgina web www.disccataladelany.cat rebrà el premi que l'acredita com l'àlbum més destacat de la temporada segons els oients de Ràdio 4.

Els finalistes són: Amelie amb "Somiant desperts", Antònia Font amb "Lamparetes", Els Catarres amb "Cançons 2011", Feliu Ventura amb "música i lletra", Gertrudis amb "Tripolar", La Iaia amb "Les ratlles del banyador", Manel amb "10 milles per veure una bona armadura", Mazoni amb "Fins que la mort ens separi", Obrint Pas amb "Coratge" i Raydibaum amb "Per fi potser demà".

Aquesta llista s'ha tancat després de rebre més de 6.000 votacions dels oients a través de la pàgina web del premi i els "vots de qualitat" que han exercit els periodistes de premsa, ràdio, televisió i Internet que aquesta any han respost a la invitació per exercir de jurat: Ferran Amado, Jose Maria Carrasco, Mariola Dinarès, Josep Maria Francino, Rosa Gil, Juan Guilarte, Josep Maria Hernandez Ripoll, Albert Malla, Lluís Marquina, Xavier Mercadé, Cinto Niqui, Marc Pérez, Carles Pujol, Elisenda Soriguera i Jordi Sugranyes.

El premi "Disc Català de l'Any" de Ràdio 4 és el guardó més antic de tots els que s'atorguen en l'àmbit de la música cantada en català. Va néixer l'any 1979 de la mà de Joan Ramon Mainat al seu programa "Cançons al vent". Aquest any arriba a la 33ena edició.

En el seu palmarès hi figuren noms com Lluís Llach, Joan Manuel Serrat, La Trinca, Marina Rosell, Sau, Antònia Font, Gossos i Els Amics de les Arts. La darrera edició la va guanyar el grup Ix! amb el seu disc "L'ingenu és lliure".

RTVE

anterior siguiente