Enlaces accesibilidad
Dijous 14 de juliol a les 19h a La 2

"Gent de Paraula" recupera aquesta setmana l'entrevista a Joan Margarit

  • Margarit parlarà de la seva darrera obra" No era lluny ni difícil"on reflexiona sobre el pas del temps, la vellesa i la malaltia

Por
premsa---joan-margarit

"Gent de paraula" és un programa dirigit i presentat per Cristina Puig.

Joan Margarit és un dels poetes catalans vius més prolífics i llegits. Va ser el pregoner de les festes de la Mercè d'enguany. Aquesta setmana la periodista Cristina Puig entrevistarà el poeta a "Gent de Paraula" per tal de que ens expliqui la seva darrera obra "No era lluny ni difícil", un recull de poemes que tanca el cicle que va començar amb "Càlcul d'estructures", "Casa de misericòrdia" i "Misteriosament feliç".

En aquest nou llibre Margarit reflexiona sobre el pas del temps, la vellesa, la malaltia que contempla sense por a la mort "no és un temps d'arribar sinó d'anar-se'n" diu en els seus versos. Li demanarem també que faci una de les coses que millor fa, a banda d'escriure, recitar.

Amb Joan Margarit intentarem explicar què és la poesia, què és un poeta, el poder curatiu dels versos per fer front a la por. El mateix Margarit va dedicar un deliciós llibre de poemes a "Joana", la seva filla, quan aquesta s'estava morint.

Repassarem també la seva trajectòria com a catedràtic en càlcul d'estructures, la seva infantesa a Tenerife, on va començar a escriure versos en castellà, i els poetes que l'han inspirat. El programa ha previst també revisar algunes fotos del seu àlbum familiar per fer un retrat d'aquest poeta guardonat entre d'altres amb el Premi Nacional de Poesia i Premi Nacional de Literatura.

Cristina Puig li demanarà també que comenti el seu parer sobre la polèmica que va generar el seu pregó de la Mercè i les seves crítiques a fer passar el túnel de l'AVE per sota de la Sagrada Família.

RTVE

anterior siguiente