Enlaces accesibilidad
Dimarts 22 de febrer a les 23:30h a La 2

Irene Rigau, a "59 Segons"

  • El programa debatrà el canvi de rumb a la Conselleria d'Ensenyament

Por
La presentadora Cristina Puig
La presentadora Cristina Puig

"59 Segons" és un programa dirigit per Francesc Cruanyes i presentat per la periodista Cristina Puig. Un cop emès es pot tornar a veure al web del programa.

Aquest dimarts, el programa "59 Segons" entrevista Irene Rigau, Consellera d'Ensenyament, una dels membres del govern que més pàgines de diari ha omplert.

Des de la seva arribada al departament, Rigau ha posat en marxa tot un segui de canvis –més grans o més petits– que remeten a un canvi global de filosofia al sistema educatiu català.

La frenada a la digitalització de les aules, els exàmens de setembre, la polèmica sobre la ‘setmana blanca’ i les retallades de personal i de serveis a les escoles, entre altres, han marcat l’activitat de la consellera durant els primers dies del seu mandat. Un període que no ha estat lliure de polèmiques amb pares dels alumnes, amb equips docents dels centres o amb mestres de l’escola concertada, per posar alguns exemples.

Tot plegat amb l’objectiu principal –manifestat per la pròpia consellera– com a una declaració de principis per lluitar contra el fracàs escolar.

Més tard, el programa analitzarà també el resultat de les primàries al PSC entre Jordi Hereu i Montserrat Tura i els efectes que el resultat (és a dir, l’elecció del candidat a les municipals) pot tenir en el debat intern del partit.

Per parlar de tot això, el programa comptarà, amb sis analistes: Joan Tàpia, membre del consell editorial d'El Periódico; Màrius Carol, cap de comunicació de La Vanguardia; Antoni Bolaño, periodista; Pilar Rahola, escriptora i comentarista; Gemma Calvet, advocada; i Saül Gordillo, director de l’agència ACN.

RTVE

anterior siguiente