Enlaces accesibilidad
Desembre de 1958

Arriba el senyal de televisió a Barcelona

Per
Arriba l'antena a la Torres de les Aigües del Tibidabo

Feia tres anys que el senyal de televisió havia arribat a Espanya. Els serveis tècnics de TVE es van posar a treballar i en menys d'un any van aixecar la instal·lació d'antenes d'enllaç que permetien la connexió de senyal herziana des de Madrid fins a Barcelona.

El senyal passava per Saragossa. Eren set estacions d'enllaç i 550 quilòmetres de distància. Així va ser possible que a principis del mes de febrer de 1959 comencessin les emissions de TVE a la ciutat de Barcelona.

El desembre de 1958 es va engegar, envoltada d'una gran expectació, la instal·lació del repetidor principal per a la ciutat de Barcelona. L'antena pesava tres tones i tenia una alçada de 60 metres. L'estructura estava pensada per suportar grans pesos i també vent fort. Mentrestant, l'Ajuntament de Barcelona havia cedit les instal·lacions d'un antic restaurant, el Miramar, a la muntanya de Montjuïc, per instal·lar els primers estudis de TVE a Catalunya.

Arriba l'antena a la Torres de les Aigües del Tibidabo

El 15 de febrer de 1959 es van inaugurar les emissions de televisió a Catalunya amb la retransmissió del partit de futbol Reial Madrid - F.C. Barcelona. Només amb l'avís de l'imminent obertura de l'emissió les vendes de televisors es van disparar els primers dies de febrer: l'anunci que es podria veure el partit de futbol va esgotar els aparells a les botigues d'electrodomèstics. Aquella setmana, entre dijous i dissabte es van vendre més de 6.000 televisors. Ràpidament, els receptors van deixar de ser exclusius de bars i botigues d'electrodomèstics per ser un element més de les llars catalanes.

RTVE

anterior siguiente