Enlaces accesibilidad

'Tarde para la ira' i 'La propera pell' recullen els Premis RNE Sant Jordi al costat d'Emma Suárez, Luis Callejo i Eusebio Poncela

  • RTVE ha rebut el premi de la Indústria pel seu compromís amb el cinema espanyol, amb més de 600 títols emesos en 2016
  • La gala, apadrinada per Richard Gere, va ser presentada per les periodistes de RTVE, Elena S. Sánchez i Sònia Urbano
  • Aquest dimarts a les 20:00 hores La 2 oferirà un resum de la gala

Per
Foto de familia de los premiados este año en los Sant Jordi
Foto de familia de los premiados este año en los Sant Jordi

RNE ha lliurat els Premis Sant Jordi de Cinematografia en la seva 61a edició. Els directors Isaki Lacuesta i Isa Campo per 'La propera pell' (millor pel·lícula), i Raúl Arévalo per 'Tarde para la ira' (participada per RTVE i reconeguda com a millor opera prima), i els intèrprets Emma Suárez (millor actriu per 'la propera pell' i 'Julieta', participada per RTVE), Luis Callejo (millor actor per 'Tarda per a la ira') i Eusebio Poncela (millor trajectòria) van recollir els guardons. La 2 emetrà aquesta tarda un resum de la gala celebrada ahir a Barcelona i presentada per les periodistes de RTVE Elena S. Sánchez i Sònia Urbano.

Per Emma Suárez els seus papers a 'La propera pell' i 'Julieta' han estat "una satisfacció increïble, perquè per a una actriu l'important és explicar emocions amb papers de dona i de mare". Luis Callejo va agrair a RNE i als crítics el que l'hagin votat: "Espero fer honor a aquest premi". I Eusebio Poncela, que va recollir el seu tercer Sant Jordi, ha assenyalat que espera "tornar a guanyar el quart".

Emma Suárez, premiada como Mejor Actriz rtve

Carlos González, director de RTVE a Catalunya, ha recollit el Premi Sant Jordi a la Indústria per a la Corporació, per l'aposta i compromís amb el cinema espanyol: el 2016 TVE va emetre més de 600 pel·lícules espanyoles, gairebé el 90% del cinema espanyol emès. "Són gairebé dues pel·lícules al dia, i en horari de prime time", va destacar González. "Som cinema i seguirem sent cinema, perquè aquesta casa sigui i segueixi sent la millor butaca del cinema espanyol".

Eusebio Poncela, premio a la trayectoria rtve

A més dels premis esmentats, també es van lliurar els reconeixements internacionals: 'Elle' de Paul Verhoeven va aconseguir el premi a millor pel·lícula estrangera; i Adam Driver per 'Paterson' i Amy Adams per 'La llegada' i 'Animales nocturnos', millor actor i actriu estrangers.

Les Roses de Sant Jordi, que decideixen els oients de Ràdio 4, van ser per a 'Julieta', pel·lícula recolzada per RTVE, i per a 'Carol', de Todd Haynes en l'apartat de pel·lícula estrangera.

Per primera vegada, els premis han tingut un padrí d'honor, Richard Gere, que a través d'un vídeo es va mostrar orgullós d'uns guardons "magnífics, amb l'energia creativa de Barcelona".

El director de RNE, Alfonso Nasarre, va destacar el compromís de RTVE "amb la cultura, amb el cinema i amb Catalunya".