Enlaces accesibilidad
Disc Català de l'Any

'Postals' de Els Catarres, premi Disc Català de l'Any de Ràdio 4 del 2013

  • El grup d’Aiguafreda rebrà el premi el proper 29 d'abril a les 12 del migdia a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm

Per
'Postals' de Els Catarres, premi Disc Català de l'Any de Ràdio 4

Els oients de Ràdio 4, a través del programa "Catalunya Exprés Magazine", han escollit per votació popular el que consideren el millor disc editat en català durant el 2013 "Postals" de Els Catarres. 

Els Catarres finalment han aconseguit més vots que la resta de finalistes i han estat lluitant fins al final amb el disc "Essència" de Aspencat. El grup Obeses amb "Zel" han quedat en tercera posició. Els altres finalistes eren: 9son per "Obert", Cybee per "Cybee", Els Pets per "L’àrea petita", La Troba Kung-Fú per "Santalegria", Manel per "Atletes, baixin de l’escenari", Oques Grasses per "Un dia no sé com" i Projecte Mut per "Col.lecció de satèlits".

Ràdio 4, a través del programa "Catalunya Exprés Magazine",ha organitzat un any més l'elecció del Premi Disc Català de l'Any en una votació popular feta exclusivament a través del web www.disccataladelany.cat i en dues fases. A la primera fase s'havien d'escollir tres discos d'entre la llarga llista de treballs editats durant el 2013 cantats en català i a la segona fase escollir el millor dels 10 més votats.

Els Catarres rebran el premi el pròxim 29 d'abril a les 12 del migdia a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, que aquest any ha donat suport al certamen amb més història de la música en català.

"POSTALS" 

El grup d’Aiguafreda guanya el Premi Disc Català de l'Any amb el seu segon disc "Postals". Amb aquest disc i el seu gran directe, el grup s’ha catapultat al top ten del panorama català. El disc conté 12 lluminoses postals de bonics indrets, de ports llunyans, d’amors purs i de cors trencats. 

Souvenirs d’emocions que tothom ha viscut al costat de qui més estima i que esbossen un somriure als llavis al recordar-se. 

Els Catarres són: Eric Vergés (veu i guitarra) Jan Riera (guitarra, acordió, pandereta, bombo i melòdica), Roser Cruells (contrabaix), Jaume Esteve (trompeta) Marc Ruescas (trombó) i Laia Fortià (bateria). 

ELS DIRECTES DEL PREMI DISC CATALÀ DE L'ANY, UN ÈXIT TOTAL! 

En aquesta edició s'ha volgut potenciar la música en directe a través de tres concerts gratuïts a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm:  Èric Vinaixa i Teràpia de ShockProjecte Mut i Oques Grasses i Empty Cage i Lax’n’busto!. En tots tres s'ha hagut de posar el cartell "d'aforament ple". És evident que hi ha públic per la música en català i sobretot amb ganes de viure-la en directe.

EL PREMI DISC CATALÀ DE L'ANY EN BONA FORMA!

El Premi Disc Català de l'Any s'entrega des del 1979 i té un espectacular palmarès. L'han rebut artistes com Lluís Llach, Marina Rosell, Antònia Font, Gossos, La Trinca i Els Amics de les Arts.  L'última edició la van guanyar el grup Txarango amb el seu disc "Benvinguts al llarg viatge”.

Radio

anterior siguiente