arriba Ir arriba

Estrena a Europa del concert "Considering Mathew Shepard" per l´Orfeó Català i tots els seus cors ahir a la nit al Palau de la Música. Una passió contemporània sobre el segrest, tortura i la mort per culpa de les ferides que va patir d´un jove estudiant de la universitat de Wyoming, als Estats Units, al 1998. Han participat més de 200 cantants sota la batuta del director de l´Orfeó, Simon Halsey, abans però, la lectura d´un manifest per demanar la llibertat dels presidents de l'ANC i Òmnium Cultural ha provocat una divisió d´opinions entre el públic. Després la música i el record del jove Shepard va inundar el Palau.

 

 

El Parlament es reunirà els pròxims dies per analitzar les conseqüències que tindrà l'aplicació de l'article 155. El debat es convocarà a finals de setmana i podria coincidir amb el del Senat a Madrid que ha de ratificar les mesures preses ahir pel consell de ministres.

Des de la Generalitat, el conseller Jordi Turull ha assegurat que ara mateix "NO està sobre la taula" convocar eleccions. La resposta que vol Carles Puigdemont és un ple extraordinari del Parlament per prendre, va dir anit, les decisions pertinents. La Cambra podria votar una declaració d'independència com a resposta a l'anunci de Rajoy de cessar a tot el Govern i convocar comicis en 6 mesos.

Normalització i detecció precoç. Són les premises amb què treballa la Fundació Espanyola de la Tartamudesa, en el dia internacional d'aquest trastorn de la parla. Els experts reclamen més atenció entre els 3 i els 5 anys. I pedagogia per acceptar la diversitat.

Als esports, el Barça va confirmar ahir al Camp Nou el bon moment que viu l'equip. Ja ha aconseguit 25 de 27 punts possibles. Ja a la segona part, una assistència de Messi va permetre a Iniesta fer el segon.

I avui veurem la versió en vinyeta del diari d'Anna Frank. Aquesta història colpidora sobre l'holocaust celebra el 70 aniversari. Ara el guionista Ari Folman i el dibuixant David Polonsky l'han convertit en còmic.

 

 

Avui se celebra el dia internacional de la tartamudesa. A Espanya hi ha 800 mil persones amb aquest trastorn de la parla. Els afectats recorden que NO estan malalts i demanen que es treballi en dos vessants: la normalització i la detecció precoç. I és que si es detecta entre els 2 i els 5 anys, la tartamudesa remet al 100%

Reportajes de España de Informe Semanal
anterior siguiente