arriba Ir arriba

El marbellí Pablo Ráez, que convirtió su lucha contra la leucemia en un fenómeno viral, ha fallecido este sábado a los 20 años de edad, según han confirmado sus familiares en las redes sociales. El joven ha muerto rodeado de sus allegados después de que su estado se haya ido deteriorando y tras un duro mes, según ha explicado su padre, que ha lamentado que no ha podido más.

Entre els anys 2011 i 2016, la demarcació de Tarragona ha estat la que més habitants ha perdut de tot Catalunya, segons un estudi de la Confederació empresarial de la província. Especialment complicada és la situació a quatre comarques d'interior que, segons els experts, corren risc de desertització. Els ajuntaments han posat en marxa plans per fixar població però els veïns d'aquests municipis alerten que si no es creen llocs de treball, difícilment es podrà establir gent jove.

Cada any el Mobile posa de manifest COM la tecnologia mòbil han canviat la nostra vida. En molts casos per millorar-la però a vegades també planteja alguns problemes. Dels canvis socials que comporten i comportaran, dels problemes de privacitat i dels principis ètics que s'haurien de tenir en compte en parlem avui a l'entrevista amb l'expert digital, Genís Roca.

Artur Mas es veu implicat per primera vegada i de forma directa en el sumari del cas 3 per cent. Ho diu l'empresari que ha declarat com a testimoni protegit. Segons el contractista Mas es va reunir amb ell i el va instar a parlar amb Germà Gordó perquè fes donacions a canvi d'obra pública. L'empresari s'hauria reunit amb Mas quan aquest era president de Convergència i abans que fos president de la Generalitat. Ho han explicat fonts de la investigació a Televisió Espanyola.

Artur Mas tenia aquest matí un acte del seu partit, el PDECAT. En seu discurs, però, cap comentari, cap referència a aquesta implicació. Ha criticat de nou a la fiscalia i només ha parlat de corrupció per referir-se a la dels altres.

Comencen a arribar a Barcelona els primers congressistes del Mobile World Congress. Se n'esperen més de 100 MIL en una edició que preveu tornar a batre rècords. L'impacte econòmic que deixarà a la ciutat serà de 465 milions d'euros.

Preocupació al sector ramader pel brot de grip aviar. En total ja s'ha ordenat el sacrifici de 24MIL aus de granges de l'Empordà. Els ramaders demanen a la Generalitat que s'accelerin les ajudes per les pèrdues que patiran.

En esports, els dos equips catalans han preparat avui els seus partits de demà. El Barça, amb la lliga a l'abast, vol remuntar al Calderón contra l'Atlètic de Madrid. L'Espanyol, mentrestant, rep l'Osasuna i encara somnia amb Europa.

I a la segona part de l'Informatiu passarem pel festival de màgia de Badalona. Després de 17 edicions s'ha consolidat com un certamen de referència que homenatja la figura del mag Li-Chang. El recordarem en diverses intervencions que hem rescatat del nostre arxiu.

 

La Reina del Carnaval de "La Eterna Primavera" es Esther Pérez, con la espectacular fantasía "Grandiosa", de los diseñadores Cristina Robledano y Pedro Quintero. Una mágica noche, que se pudo ver a través de TVE en Canarias, que emitió la Gala para toda España por la 2 y para todo el Mundo por el Canal Internacional. La audiencia nos siguió y 3 millones y medio de espectadores nos vieron en algún momento de la noche. Unos datos de audiencia que mejoran los del año pasado: TVE tuvo 1 millón más de espectadores que en la Gala del año pasado.

El expresidente de la Generalitat Artur Mas ha acusado este sábado al Estado de intentar "destruir" el PDeCAT "por tierra, mar y aire", porque son conscientes de que sin la antigua Convergència "no habrá Estado" independiente para Cataluña.

Según la Fiscalía Anticorrupción, el extesorero de CDC Andreu Viloca era la persona responsable de la presunta concesión de obra pública a cambio de comisiones, mientras que según ha podido saber TVE un empresario ha declarado en secreto ante el juez que instruye el caso 3 % que Mas le dio instrucciones sobre pagos irregulares a CDC en una reunión junto al exconseller de Justicia Germà Gordó.

Reportajes de España de Informe Semanal