arriba Ir arriba

España

Fernández Vara votará en contra de la propuesta Pedro Sánchez de celebrar el Congreso del partido, y también las primarias. Asegura que es "enormemente negativa", y que hará todo posible por que se tumbe el sábado... Según el líder socialista extremeño, los malos resultados son también responsabilidad de Sánchez y el PSOE debe irse a la oposición... 21 años y medio de prisión pide la Fiscalía para el ex director general de Feval José Luis Viñuela. Un juzgado de Don Benito ha abierto juicio oral contra él, el ex administrador de la institución Juan Francisco Cerrato, y el ex subdirector José Villa. La Junta dice respetar las decisiones judiciales y la presunción de inocencia... Seis millones 600 mil euros para ayudas a la contratación de personas con discapacidad. Convocatoria que ha aprobado esta mañana la Junta en Consejo de Gobierno, para los Centros Especiales de Empleo de la región... Abierto expediente sancionador al propietario de la finca Las Lagunas, en Majadas del Tiétar, por la tala de 312 encinas. Se trata de un paraje de valor ecológico cerca de Casatejada y Almaraz.

  • A 24 hores de l'inici ,demà, del debat sobre la qüestió de confiança al president Puigdemont, el govern s'esforça en donar una imatge d'unitat malgrat les diferències entre els socis sobre la forma i el calendari del full de ruta./ Des de Junts pel Sí els portaveus parlamentaris estan convençuts que s'arribarà a una proposta de consens i que s'aprovaran els pressupostos.
  • Com aquest treballador, 200 mil conductors pateixen cada dia embussos quilòmetrics per entrar a Barcelona. Una situació que fa perdre moltes hores de feina i suposa un cost econòmic de 137 milions d'euros anuals per a les empreses catalanes./ Dit d'una altra manera: un 0,1 per cent del PIB de Catalunya. Un estudi del RACC ha quantificat aquest cost i alerta que, si no es milloren els transports públics, la xifra continuarà augmentant. Per això demana a Foment i Adif que realiltzi les inversions compromeses a Rodalies.
  • La carpa instal·lada durant les festes de la Mercè per atendre agressions masclistes va rebre onze denúncies, cinc de les quals a les festes, segons ha explicat avui l'ajuntament. En un d'aquests casos es va activar el protocol d'urgència. Es tracta d'una menor que hauria denunciat una agressió sexual greu, i que va ser atesa a l'Hospital de Sant Joan de Déu. En tres nits, la carpa va rebre més de 500 consultes informatives.
  • També a Barcelona, rebuig unànime a la proposta de la CUP de retirar l'estàtua de Colom al capdavall de les Rambles i que s'ha convertit en un dels temes de debat del dia. El govern d'Ada Colau troba legítim el debat sobre el significat del 12 d'octubre, però ha assegurat que NO preveu la retirada del monument. L'oposició ha qualificat la proposta d'absurda i la veu fóra de lloc. Els cupaires, que ho plantejaran divendres al ple, voldrien substituir l'estàtua per una altra que recordi la lluita dels pobles indígenes, però s'han quedat sols.
  • El Barça ja és a Alemanya on demà juga amb el Borussia Monchengladbach en la segons jornada de la Champions./ També a Alemanya, però avui, juga el Reial Madrid contra el Dortmund, segon a la seva lliga i sempre un plat indigest per a l'equip blanc.
  • "GENTE BIEN" és el títol del nou espectacle de La Cubana, que estrenaran dijous al Teatre Coliseum de Barcelona, un espai entranyable per a la companyia on ja van posar en escena altres muntatges.

- José Domingo Regalado, de CC, es el nuevo alcalde de Granadilla.

- El PSOE se reunirá mañana. Podrían romper el pacto que mantienen con los nacionalistas en el Gobierno regional.

- La Asociación en Defensa de la Sanidad Pública pide más dinero para acometer intervenciones quirúrgicas.

- El Rector de la Universidad de Las Palmas, José Regidor, pide que se potencie el conocimiento para hacer una sociedad más competitiva.

- Canarias celebra el Día Mundial del Turismo con diferentes actividades.

- Visitamos la guagua-aseo de Fuerteventura en la que acuden las personas sin hogar para ducharse.

- DEPORTES. 27/09/2016.

Reportajes de España de Informe Semanal