Enlaces accesibilidad
Via de comunicació estratègica

Intent fallit per bloquejar l'AP7 a La Jonquera

  • Fort desplegament policial a la frontera amb França
  • Els Mossos registren 6 joves amb "material inflamable"

Per
L'intent de bloqueig

Dia de normalitat circulatòria a l’AP7 a la Jonquera, a l'Alt Empordà. La plataforma independentista Amics de l’Autopista amb el suport de Picnic per la República havien previst un bloqueig indefinit d’aquesta via de comunicació amb França però un fort desplegament policial de Mossos de Esquadra i Guàrdia Civil ho haurien impedit. Segons alguns membres dels CDR, "hi ha la possibilitat que la convocatòria hagi estat un fracàs, nosaltres no l'hem convocat". Tot i això, hi ha versions contradictòries sobre aquesta desvinculació del Comitès de Defensa de la República en aquesta acció de protesta.

A quarts de 7 del matí, dues Brigades Mòbils dels Mossos d'Esquadra, és a dir 16 furgones policials, custodiaven aquest punt fronterer on s’han registrat dos cotxes, un d'ells matrícula francesa. En un hi anaven dos joves que, segons ens han informat, són del moviment d'armilles grogues franceses procedents de l'anomenada Catalunya Nord.

Els francesos també ens solidaritzem amb les protestes independentistes dels catalans

"També ens han identificat i ens han dit que si tallem hi haurà multa. Al meu company li han recordat que té un fill i que pot tenir multes molt elevades", assegura, tot afegint que no entenen perquè se'ls ha aturat ni confiscat objectes. "No hem fet res", insisteix.

Els agents els han intervingut esprais inflamables, pintures, ulleres protectores, ...

ELS JOVES DUIEN UNS 10.000€

Els altres quatre joves són membres d'una entitat juvenil anomenada La Forja Jovent Revolucionari a qui se'ls ha requisat telèfons mòbils, genolleres, alcohol, gotes de coliri i un sobre amb uns 10.000 €. Segons ells, són procedents de les activitats que fan a les barraques de la Festa Major de Figueres, el passat 1 de maig i la seva finalitat és "per a una campanya de transport escolar", assegura.

Després d’identificar-los se’ls ha deixat marxar. Alguns dels identificats estudien denunciar els fets per "negligències" en l'actuació. Els joves afirmen que agents de la BRIMO els han "retingut" durant prop de dues hores "sense motiu". Segons diuen, han arribat a la població una hora després de la convocatòria del tall –que no s'ha arribat a produir- per "curiositat" i que només per això se'ls ha identificat i els han requisat material.

També han denunciat que els agents no han permès a un noi amb símptomes d'hipoglucèmia fer-se la prova de sucre i que els han interrogat sobre la seva possible participació en mobilitzacions a Barcelona.

Aquest cop, el tall de l'AP7 ha quedat sense fer-se efectiu però fa deu dies sí que es va bloquejar aquesta via de comunicació estratègica amb Europa durant unes 30 hores.