Enlaces accesibilidad
Batalla campal

Segona nit d'aldarulls a Barcelona

  • Almenys 46 detinguts pels aldarulls de dimecres al vespre a diferents punts de Catalunya

Per
Els concentrats llancen objectes contra la policia
Els concentrats llancen objectes contra la policia

35 mossos i 11 policies nacionals han resultat ferits durant tota la jornada. Els aldarulls de dimecres al vespre i a la nit en diferents punts de Catalunya s'han saldat amb almenys 46 detinguts, segons l'últim balanç del Ministeri de l'Interior. Pel que fa als ferits, el Sistema d'Emergències Mèdiques ha atès gairebé un centenar de persones arreu de Catalunya. Només durant la protesta d'ahir a la nit es van cremar 400 contenidors, el que suposa una despesa de mig milió d'euros. A banda de realitzar barricades i de cremar mobiliari urbà, els concentrats han llançat objectes amb àcid i còctels molotov als cossos policials i van cremar una desena de cotxes.

Els manifestants cremen cotxes durant la protesta

Els manifestants cremen cotxes durant la protesta REUTERS

La xifra donada anteriorment era de 33: 12 a Barcelona, 11 a Lleida, 5 a Tarragona, 3 a Girona, 1 a Manresa i 1 a Vilanova i la Geltrú. Pel que fa als agents ferits, hi ha 24 mossos afectats: 6 a Barcelona, 4 a Girona, 12 a la regió Central i 2 a Lleida.

En el capítol de ferits, el Ministeri fa balanç de tota la jornada sencera, no només de les protestes del vespre, i parla de 35 mossos ferits i 11 policies nacionals. Des de dilluns hi ha 194 agents ferits. Al marge de les detencions del vespre, es van arrestar tres persones més durant el dia.

Els CDR convoquen una concentració al centre de Barcelona

anterior siguiente
7 Fotos 1 / 7 ver a toda pantalla
  • Els CDR convoquen una sentada a Barcelona

    Els CDR convoquen una sentada a Barcelona

    Joves convocats a una sentada pels anomenats Comitès de Defensa per la República, CDR.

  • Ciutadans concentrats demanen justícia

    Ciutadans concentrats demanen justícia

    Una jove mostra un cartell amb el lema "Sense justícia només hi ha víctimes" en relació a la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem