L'Informatiu: L'Informatiu - 27/10/2016 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 27/10/2016

27/10/2016 00:20:27
L'Informatiu - 27/10/2016 L'Informatiu - 27/10/2016
L'Informatiu - 27/10/2016 00:20:27 27/10/2016
Sinopsis

Segona jornada del debat d'investidura. Aquest vespre es farà la primera votació i, de moment, Mariano Rajoy haurà d'esperar a dissabte per ser escollit ja que avui no tindrà la majoria absoluta. Serà aleshores quan els socialistes s'abstinguin, una abstenció que el portaveu del PSOE, Antonio Hernando, ha dit que és un suport puntual i que no garanteix l'estabilitat que Rajoy li ha demanat.

Més enllà de la divisió interna al PSOE, l'altre moment destacat del matí l'ha protagonitzat el líder de Podemos. Pablo Iglesias ha carregat dur contra els socialistes per la seva abstenció i contra Mariano Rajoy amb acusacions que han crispat i molt el debat.

Albert Rivera ha aprofitat el seu torn per demanar al PSOE que treballin amb ells per arribar a consensos. Mentre a Rajoy, el líder de Ciutadans, li ha exigit que compleixi l'acord de 150 reformes pactades amb el seu partit.

La resposta d'Esquerra Republicana al discurs de Rajoy ha estat reiterar que a Catalunya es farà un referèndum pactat o no. Joan Tardà li ha dit que els independentistes no tenen por i que el parlament ratificarà a Carme Forcadell si la inhabiliten. Rajoy li ha etzibat que així no enten la democracia.

Mariano Rajoy ha anunciat que les revàlides de la LOMCE no tindran efecte acadèmic per aconseguir els títols de secundària i batxillerat...de moment. Almenys fins que tots els partits no es posin d'acord sobre un pacte sobre l'educació.

La taxa d'atur se situa en el 18'91% segons l'Enquesta de Població Activa que hem conegut avui, el que suposa una retallada de més d'un punt respecte als tres trimestres anteriors. És la millor dada dels últims 6 anys.

Els Mossos d'Esquadra investiguen l'apunyalament d'un nen de 9 anys aquest matí a Santa Coloma de Gramenet. Ha estat detingut un home que podria ser parent de la víctima.

El Barça ja prepara al complet la visita del Granada de dissabte. Mentre, el club ha reaccionat amb indignació a la resolució del comitè de competició arran els incidents de València, en la que castiga amb només 1.500 euros el llançament d'objectes i critica l'actitud dels jugadors del Barça.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán