L'Informatiu: L'informatiu migdia - 12/05/11 | RTVE Play
L'Informatiu  L'informatiu migdia - 12/05/11

12/05/2011 00:28:36
L'informatiu migdia - 12/05/11 L'informatiu migdia - 12/05/11
L'informatiu migdia - 12/05/11 00:28:36 12/05/2011
Sinopsis

Milers de persones han dormit aquesta nit al ras a Llorca per por a les rèpliques del terratrèmol que ahir va fer 8 morts i 260 ferits, tres dels quals de gravetat. De fet ja hi ha hagut més de 30 rèpliques. La prioritat ara és avaluar les destrosses. Segons l'alcalde, un 80% dels edificis han patit desperfectes. El govern de Múrcia ha decretat 3 dies de dol. Molts municipis catalans han guardat avui un minut de silenci en solidaritat amb les víctimes.Tots els partits polítics han suspès els actes de campanya previstos per avui.

El record per les victimes també ha estat present als discursos de les celebracions del Barça per la consecució de la vint-i-unena lliga de la seva Història. Els blaugrana van sumar a València el punt que els feia falta i l'alegria es va desbordar al mateix estadi... i tot seguit a Canaletas, on milers de barcelonistes es van reunir per celebrar el títol. A l'avió de tornada cap a Barcelona també hi va haver càntics i brindis.

L'encariment dels aliments, les begudes no alcohòliques i la roba i calçat tornen a apujar els preus a l'abril. La inflació va créixer a Catalunya un 1'3%, el major augment mensual dels últims tres anys i mig, i situa la inflació interanual en el 3'8%, la més alta des del setembre de 2008.

És el Q-3, el nou vehicle que es fabricarà a Martorell i que donarà feina a més d'un miler de persones. És una de les 30 novetats que es presenten al Saló de l'Automòbil que arrenca avui a Barcelona i que en aquesta edició es volca en el cotxe elèctric. Més d'un milió de persones visitaràn el saló a partir de dissabte quan s'obre al públic.

Declara a l'Audiència de Barcelona Lluís Corominas, gendre dels Tous acusat de la mort d'un home que,presumptament, volia robar al domicili familiar. Coromines ha negat ser cap de seguretat dels joiers i diu que aquella nit va actuar en qualitat de familiar que patia per la vida dels seus sogres.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán