Vespre a La 2 - 27/04/17
Vespre a La 2  Vespre a La 2 - 27/04/17

Podemos donava avui la sorpresa anunciant una moció de censura a Rajoy... seria la tercera de la democràcia i aquesta com les anteriors no...

27/04/2017 00:29:36
Vespre a La 2 - 27/04/17 Vespre a La 2 - 27/04/17
Vespre a La 2 - 27/04/17 00:29:36 27/04/2017
Sinopsis

Podemos donava avui la sorpresa anunciant una moció de censura a Rajoy... seria la tercera de la democràcia i aquesta com les anteriors no prosperarà... perquè els socialistes i Ciutadans ja ho han descartat. La proposta, arriba en ple esclat dels casos de corrupció que afecten al PP....La formació de Pablo Iglesias no aconseguirà un canvi de Govern però sí ha fet un cop d'efecte....i pot marcar el debat polític en les properes setmanes erigint-se en l'oposició al PP, en detriment del PSOE.... Quines conseqüències pot tenir tot plegat? Pot canviar l'escenari polític? ho analitzarem desde els nostres faristols amb Rafael de Ribot, Olga Ruiz i Toni Bolaño.

I en política catalana, gir de guió del procés per part de Catalunya sí que es pot...que obre ara la porta al referendum unilateral. Joan Coscubiela diu que estan disposats a donar suport a un referendum, pactat o no amb l'Estat, però a condició que tingui un aval internacional. La resposta de Junqueras: que el reconeixement s'aconseguirà una vegada hi hagi una decisió explicita dels ciutadans de Catalunya.

I el cas Pujol continua acaparant avui l'actualitat... després dels escorcolls d'ahir i l'empresonament de Jordi Pujol Ferrusola. El jutge De la Mata apunta ara a l'expresident i a la seva dona Marta Ferrusola com els titulars dels comptes a Andorra.. atribuint a Ferrusola el control de la fortuna familiar. Els informadors seguien avui fent guàrdia al domicili familiar dels Pujol-Ferrusola i l'expresident guardava silenci sobre les noves dades de la investigació.

El primer trimestre de l'any comença amb xifres negatives pel mercat laboral. Segons l'enquesta de població activa l'atur a Catalunya va pujar en 18.200 persones, degut sobretot a la finalització dels contractes de temporada.. Catalunya és la comunitat on la desocupació va créixer més i ara el nombre d'aturats arriba ara als 576.700.

Estem a 27 d'abril...però l'hivern ha tornat...Puigcerdà vestit de blanc...És la sorprenent imatge que ens deixa el canvi de temps d' aquesta setmana. Moltes altres poblacions del Pirineu s'han despertat emblanquinades. A la resta de Catalunya dia de pluja i, sobretot, temperatures inusualment baixes per les dates. Unes temperatures que baixaran més la propera matinada...i que han agafat per sorpresa a molts.

Ficha técnica
Dirigido por
Carles Bassoles i Quim Guzmán
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán