Vespre a La 2 - 21/04/17
Vespre a La 2  Vespre a La 2 - 21/04/17

El Govern en ple mostra el seu compromís amb el referendum...Desprès de dies de discrepàncies, imatge d'unitat amb Puigdemont i Junqueras al...

21/04/2017 00:35:12
Vespre a La 2 - 21/04/17 Vespre a La 2 - 21/04/17
Vespre a La 2 - 21/04/17 00:35:12 21/04/2017
Sinopsis

El Govern en ple mostra el seu compromís amb el referendum...Desprès de dies de discrepàncies, imatge d'unitat amb Puigdemont i Junqueras al capdavant i signatura d'un document pel qual s'obliguen a organitzar , convocar i celebrar el referendum i aplicar-ne els resultats... quina repercussió té aquest compromís? ho analitzarem desde els nostres faristols amb Márius Garcia Andrade, Milagros Pérez Oliva i Nacho Martin Blanco.

L'independentisme radical manté, però, la pressió... La CUP creu que l'acte d'avui arriba tard i insta al Govern a demostrar el seu compromís, posant data i pregunta.

Des del Govern espanyol treuen ferro a l'acte . El portaveu Iñigo Méndez de Vigo retreu a la Generalitat que no s'ocupi dels problemes reals dels catalans i ho compara amb la visita d'avui de la vicepresidenta a Barcelona per donar suport a la declaració de Sant Jordi com a patrimoni inmaterial de la humanitat.

Al Parlament s'han constituït avui dues comissions d'investigació. Una arran del Cas Santi Vidal, sobre les suposades actuacions del govern per preparar la secessió, i una altra sobre l'Operació Catalunya que investigarà la presumpta guerra bruta contra polítics independentistes. En aquesta, hi ha hagut una picabaralla entre populars i la presidenta de la comissió de Junts pel sí.

El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, ha rellevat per sorpresa els dos fiscals anticorrupció que investigaven el cas 3%, de suposat finançament irregular de Convergència. Són Fernando Bermejo i José Grinda, que portaven treballant en el cas des del 2015. La decisió arriba desprès de les discrepàncies dins de la fiscalia per la operació Lezo a Madrid.

Precisament, sobre la operació LEZO, el jutge de l'Audiència Nacional ha començat a prendre declaració als detinguts vinculats a la presumpta corrupció entorn de la gestió de la societat púbica Canal d'Isabel segunda, l'empresa de les aigües de Madrid.

Ada Colau vol rescindir el contracte de les obres de la plaça de les Glòries....i busca suports al consistori, de moment només la Cup es mostra partidària. La resta de l'oposició ho veu complicat pel que costaria en temps i diners. Els veïns no volen més retards i exigeixen celertitat per acabar el tunel i continuar les obres del parc d' habitatges i equipaments.

Ficha técnica
Dirigido por
Carles Bassoles i Quim Guzmán
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán