Vespre a La 2 - 25/01/2017
Vespre a La 2  Vespre a La 2 - 25/01/2017

La Conferencia d'ahir a Brusel.les de Puigdemont, Junqueras i Romeva encara porta cua. Partidaris i detractors en fan lectures contraposades...una...

25/01/2017 00:33:35
Vespre a La 2 - 25/01/2017 Vespre a La 2 - 25/01/2017
Vespre a La 2 - 25/01/2017 00:33:35 25/01/2017
Sinopsis

La Conferencia d'ahir a Brusel.les de Puigdemont, Junqueras i Romeva encara porta cua. Partidaris i detractors en fan lectures contraposades...una polèmica que avui s'ha traslladat al Parlament, a la sessió de control al Govern... La conferència va ser un èxit o un fracàs? Ho analitzarem, des dels nostres faristols, avui amb Jordi Cabré, Xavier Fina i Joaquim Coll. Benvinguts a Vespre a La 2.

El president assegura que tot el que sigui explicar el full de ruta sobiranista al món és positiu. Però això no li ha estalviat les dures crítiques de Ciutadans i del PP. Puigdemont i Albiol s'han acusat mutuament de fer el ridícul, i Arrimadas li ha retret que no l'hagi rebut cap autoritat europea.

Reacció tamé del Govern espanyol...El ministre de Justícia, Rafael Català, ha criticat que el President Puigdemont per una banda demani diàleg i per l'altre digui que farà el referèndum encara que no sigui acordat. I ha insistit que el govern farà el que calgui perquè es compleixi la llei.

L'altre qüestió que porta de corcoll al Govern són els pressupostos. Les assamblees territorials de la CUP ja analitzen la última proposta que inclou 140 milions més per ensenyament, 35 de renda garantida i taxes als cotxes més contaminants. La decisió la sabrem dissabte.

Ensenyament es compromet a reforçar amb 5.511 contractes de docents el curs que vé, i a reduir una hora lectiva i a estudiar una segona hora per l'any que ve. L'acord s'ha de ratificar la setmana vinent però apunta a que podria desconvocar-se la vaga del 9 de febrer, el día del ple de pressupostos al Parlament.

Bona part de Catalunya està així emblanquinada...Imatges d'Olot...la neu s'ha deixat veure fora de lloc habituals...a cotes per sota dels 400 metres. Protecció Civil ha activat el pla NEUCAT, 34 comarques, del Pirineu, la Catalunya Central i el Prelitoral i Litoral de Barcelona estant en alerta per la possibilitat de nevades.

La Generalitat investiga la mort de la nena de Blanes per saber si hi ha hagut alguna errada durant l'atenció de la pacient. Mentrestant aquest matí veïns d'aquesta població de la Costa Brava s'han manifestat per mostrar el seu malestar per la mort de la nena. La petita, de 8 anys, va morir mentre esperava a l'hospital una ambulància pediàtrica que la traslladés a l'Hospital de Girona.

Ficha técnica
Dirigido por
Carles Bassoles i Quim Guzmán
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán