Vespre a La 2 - 21/07/17
Vespre a La 2  Vespre a La 2 - 21/07/17

El cas 3% torna a impactar en plena accelerada cap al referendum...Agents de paisà de la Guardia Civil s'han personat al Parlament i a la...

Disponible hasta 21-02-2222

20/07/2017 00:32:08
Vespre a La 2 - 21/07/17 Vespre a La 2 - 21/07/17
Vespre a La 2 - 21/07/17 00:32:08 20/07/2017

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

El cas 3% torna a impactar en plena accelerada cap al referendum...Agents de paisà de la Guardia Civil s'han personat al Parlament i a la Generalitat provocant una imatge insòlita...L'objetiu: requerir documentació relacionada amb Germà Gordó. Sobretot buscaven la seva agenda...per contrastar-la amb el testimoni de diversos empresaris que haurien assegurat que Gordó feia d'intermediari en el cobrament de comissions il.legals a canvi d'obra pública. Un nou episodi que torna a estendre l'ombra de la sospita sobre l'antiga Convergència i Artur Mas...a qui la oposició reclama responsabilitats. Analitzarem les implicacions d'aquestes noves dilegències judicials desde els nostres faristols amb Ferran Espada, Gemma Ubasart i Alex Tercero.

Davant el fet inèdit de la Guàrdia Civil entrant a les seus de les institucions catalanes, s'ha generat una certa polèmica. Mentre al Parlament la presidenta Forcadell els ha deixat passar, al Palau de la Generalitat el Conseller de Presidencia, Jordi Turull, s'hi hauria negat . Una actitud que ha estat reprovada per l'oposició. PP i PSC acusen al Govern d'obstaculitzar la investigació.

Al Parlament avui també hi havia un altre protagonista: El Lletrat Major de la cambra, que ha qüestionat el referendum unilateral que preten convocar el Govern. Antonio Bayona ha coincidit avui amb la Presidenta Forcadell en la reunió habitual de la Mesa...El mateix dia que s'ha conegut el contingut d'un dur article publicat pel lletrat a la revista catalana de dret públic on posa en dubte la legalitat de la via unilateral. Bayona escriu que ni la Generalitat ni l'Estat poden convocar una consulta que alteri l'ordre constitucional.

Doncs tot això ha coincidit amb una nova visita del president del Govern a Catalunya per inaugurar un nou parador a Lleida. Mariano Rajoy ha assegurat en una conversa amb periodistes que està tranquil de cara a l'1 d'octubre perquè el referèndum no es farà, ha dit, i ha rebutjat trobar-se amb Puigdemont si no renuncia als seus plans. En la seva intervenció Rajoy ha contraposat el sentit comú a la voluntat de ruptura.

La inauguració d'aquest parador, situat al centre històric de Lleida, ha estat contestada per un centenar d'independetistes que esperaven a Rajoy per mostrar-li el seu rebuig donta que en aquest històric edifici moltes entitats celebraven la Diada. A l'arribada del president del Govern, dos senadors d'ERC li han lliurat un DVD amb el documental "Les clavegueres d'Interior", sobre l'anomenada operació Catalunya.

És el moment en que el fèretre amb el cos de Miguel Blesa sortia de l'institut Anatomic de Cordoba on li han fet l'autòpsia. L'examen forense confirma que l'expresident de Caja Madrid es va suicidar disparant-se al pit amb un rifle de caça. Blesa es va treure la vida pocs mesos despres de ser condemnat a 6 anys de presó per les targetes black i quan tenia altres causes judicials pendents...Demà serà enterrat a Linares, Jaen on va nèixer.

D'aquí a una estona, a les 8, començarà l'exhumació del cos de Salvador Dalí per extreure-li una mostra d'ADN que permeti comrpovar si Pilar Abel és filla de l'artista tal i com ella assegura.

Ficha técnica
Dirigido por
Carles Bassoles i Quim Guzmán
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán