Vespre a La 2 - 20/03/17
Vespre a La 2  Vespre a La 2 - 20/03/17

Nou episodi de la operació diàleg...amb el mateix final. L'article ja té resposta. Rebuig frontal de Moncloa verbalitzat pel delegat del Govern...

Disponible hasta 21-02-2222

20/03/2017 00:33:12
Vespre a La 2 - 20/03/17 Vespre a La 2 - 20/03/17
Vespre a La 2 - 20/03/17 00:33:12 20/03/2017

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

Nou episodi de la operació diàleg...amb el mateix final. L'article ja té resposta. Rebuig frontal de Moncloa verbalitzat pel delegat del Govern Enric Millo. No es pot negociar el que és il.legal, diu......Per tant, som on erem... Com s'ha de llegir aquesta inicitiva conjunta de Puigdemont i Junqueras? És un últim intent per asseure's a parlar, és un pas més en la escenificació política o forma part de la campanya de pressió de la Generalitat? Ho analitzarem desde els nostres faristols amb Esther Vivas, Astrid Barrio i Albert Fernández Saltiveri.

El President i el vicepresident de la Generalitat alerten que si no hi ha acord faràn, igualment tot el que faci falta per celebrar la consulta independentista aquest any. L'article defensa l'exemple escocés en el que un pacte entre Londres i Edimburg va fer possible el referèndum d'independència. Els dos dirigents catalans aprofiten per retreure la manca de voluntat de diàleg per part de l'executiu de Rajoy. Unes tesis que després han reiterat tant des del govern com des de Junts pel Sí.

L'executiu de Rajoy rebutja frontalment la possibilitat de cap acord per fer un referèndum a Catalunya que s'assembli al que es va produir a Escòcia. Des de la Moncloa remarquen que a Espanya ni el Govern ni el parlament poden negociar sobre el que correspon al conjunt dels espanyols. I que ,a més, diuen, és contrari a la Constitució i a la sobirania nacional. El Govern reitera la seva disposició al diàleg sempre que sigui dins de la llei i respon que són els dirigents catalans els que es neguen a parlar.

Rebuig també de la resta de partits contraris a la independencia...Ciutadans considera l'article com el reconeixament d'un fracàs. El PP el titlla de campanya per netejar la consciència . I el PSC defensa que cal negociació i pacte però sense ultimàtums.

Avui Albano Dante Fachin ha convidat al comuns a assumir les condicions de Podem com ara el codi ètic o les llistes obertes, per negociar un acord...I es que aquest cap de setmana les bases han votat majoritàriament en contra de sumar-se al nou partit encapçalat per Colau. El líder de Podem a Catalunya remarca que la consulta és vàlida i vinculant. Fachín parla d'èxit de participació amb un 11,45% del cens actiu i reafirma la seva voluntat de continuar treballant amb la nova formació.

La Fiscalia anticorrupció demana 4 anys de presó per l'expresident de Catalunya Caixa i exdirigent socialista, Narcís serra, i per l'exdirector Adolf Todó, per un presumpte delicte continuat d'administració deslleial. El fiscal considera que l'augment de sou que es van adjudicar els acusats quan l'entitat ja havia estat rescatada amb diners públics només buscava el benefici propi.

I en el judici del Cas Palau, el responsable dels serveis jurídics de Convergència ha negat que el partit es financés a través del Palau de la Música. Francesc Sánchez, implicat també en la trama del 3%, si que ha reconegut donacions d'empreses que treballaven per a convergencia . Un fet, ha explicat , habitual.

Ficha técnica
Dirigido por
Carles Bassoles i Quim Guzmán
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán