Vespre a La 2 - 19/07/17
Vespre a La 2  Vespre a La 2 - 19/07/17

La sentencia del 9N va deixar fora el delicte de malversació, però ara el Tribunal de Comptes podria acabar reclamant els diners a Artur Mas i els...

Disponible hasta 21-02-2222

19/07/2017 00:31:27
Vespre a La 2 - 19/07/17 Vespre a La 2 - 19/07/17
Vespre a La 2 - 19/07/17 00:31:27 19/07/2017

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

La sentencia del 9N va deixar fora el delicte de malversació, però ara el Tribunal de Comptes podria acabar reclamant els diners a Artur Mas i els seus exconsellers . Una nova via judicial que fa creixer la pressió sobre el Govern català a la recta final cap a l'1 d'octubre...i es que l'afectació al patrimoni personal dels consellers és una de les preocupacións de l'executiu...tot i així avui, el portaveu, Jordi Turull, ha assegurat que no els aturaran. Tindrà cap efecte la investigació del tribunal en la presa de decisions sobre el referendum? Ho analitzarem desde els nostres faristols amb Jordi cabré, Andreu Mayayo i Joan López Alegre.

Un altre front sensible de cara al referendum és el paper dels mossos...el nou Conseller d'interior Joaquim Forn ha assegurat que els mossos compliran la llei i permetran votar l'1 d'octubre. Ho ha dit despres de reunir-se amb els comandaments policials per primera vegada després d'assumir el càrrec. Una reunió on també hi era el nou director de la policia Pere Soler. Forn ha recordat que entre les funcions de la policia està la de "salvaguardar" la seguretat en unes eleccions.

Els preparatius pel referendum també tensen la corda entre comuns i socialistes. Miquel Iceta ha explicat que ha demanat als alcaldes del PSC que s'ajustin a la llei davant l'1-O i, en el cas de Barcelona, avisa als comuns que el PSC no participa en "governs que se salten les lleis", el que obra la porta a abandonar el Govern municipal depenent de com l'alcaldessa afronti el referendum.

I la notícia que ha impactat el món polític i econòmic,,,, és la mort de Miguel Blesa, expresient de Caja Madrid, ha aparegut mort amb un tret al tòrax a la seva finca de Córdova...sembla que l'arma era de caça. L'autopsia haurà de determinar si ha estat un accident o un suicidi. La mort de Blesa es produeix pocs mesos desprès que l'Audiencia Nacional l'haguès condemnat a 6 anys de presó pel cas de les targetes black. La sentencia estava recorreguda, però l'expresident de Caja Madrid tenia altres causes judicails obertes.

És Batea... una localitat de la Terra Alta, a Tarragona, de 2 mil habitants, El seu alcalde denuncia discriminacions i menysteniment per part de la Generalitat des de fa molts anys. És per això que ha demant una reunió amb la Subdelegació del Govern a Tarragona per explorar les vies jurídiques per annexionar-se a Aragó i per tant, independitzar-se de Catalunya.

I acabem amb una altra polèmica ciutadana.. en aquest cas a Figueres.....perquè demà a partir de les 20h del vespre està previst que comencin les tasques d'exhumació del cos de Salvador Dalí. Serà un cop es tanqui l'horari de visites del Museu, tal com va sol·licitar la Fundació Museu Dalí per no perjudicar la seva activitat diària. D'aquesta manera s'esperen obtenir les mostres d'ADN necessàries per saber si Pilar Abel és la filla de l'artista, tal i com ella mateixa assegura.

Ficha técnica
Dirigido por
Carles Bassoles i Quim Guzmán
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán