Vespre a La 2 - 18/07/17
Vespre a La 2  Vespre a La 2 - 18/07/17

El nou Govern blindat per encarar la recta final cap al referendum ha decidit gestionar la informació sobre les decisions en relació a l'1 d'octubre...

Disponible hasta 21-02-2222

18/07/2017 00:30:10
Vespre a La 2 - 18/07/17 Vespre a La 2 - 18/07/17
Vespre a La 2 - 18/07/17 00:30:10 18/07/2017

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

El nou Govern blindat per encarar la recta final cap al referendum ha decidit gestionar la informació sobre les decisions en relació a l'1 d'octubre de manera que eviti entrebancs polítics o judicials....I complint amb aquesta premissa, l'esperada i anunciada compra d'urnes , no s'ha produit...De moment s'ha anunciat una reunió de l'equip de coordinació del referendum. El nou portaveu de la Generalitat defensa l'hermetisme per evitar la reacció de l'Estat. Jordi Turull ha debutat a la sala de premsa de Palau amb un tó més beligerant que la seva antecessora...Un mostra més de que el Govern, entra en una nova fase...Ho analitzarem tot plegat desde els nostres faristols amb Toni Aira, Jordi Mercader i Joaquim Coll.

La primera decisió del consell executiu ha estat traspassar processos electorals, que fins ara depenien de Governació a Vicepresidencia. Junqueras per tant, assumeix la coordinació del referendum tot i que les decisions, asseguren, seran col·legiades....El nou executiu també ha decidit canviar d'estratègia: a partir d'ara la informació sobre l'1 d'octubre es gestionarà diferent.

En paral.lel al traspàs de les competències de les urnes de Governació a Vicepresidencia, el Tribunal Superior de Justicia de Catalunya continua amb la investigació contra Meritxell Borràs i el seu ex número dos i ha demanat el text original de l'acord per licitar les urnes del passat 9 de maig. Recordem que Borràs està investigada per desobediència, prevaricació i malversació per iniciar el procés de compra. Un concurs que finalment va quedar desert.

Una altra decisió del nou executiu ha estat el nomenament de Pere Soler com a nou director del Mossos d'Esquadra en substitució d'Albert Batlle. El govern ha sortit al pas de les crítiques pel nomenament de Soler, autor de tuits polèmics que han molestat a l'oposició... Un d'ells deia que li feien pena tots els espanyols... Turull l'ha defensat tirant d'ironia i ha assegurat que el nou cap de la policia compta amb la confiança del govern.

Per contra la oposició ha estat molt dura amb el nomenament de Soler, sobretot després de veure algunes de les seves afirmacions a les xarxes socials...També el Delegat del Govern ha posat en dubte que algú amb aquest perfl pugui dirigir els mossos.

I aquests cartells han aparegut aquest matí a molts municipis de Barcelona. La imatge de Franco demanant NO votar en el referèndum de l'1 d'octubre. La campanya l'ha reivindicat una organització d'esquerres, independentista, coincidint que avui fa 81 anys del cop d'Estat franquista. L'objectiu: justament animar a fer el contrari ... provocar una reacció de desobediència i demanar el SÍ en el referèndum independentista.

Detingut el president de la Federació Espanyola de Futbol, Angel María Villar en el marc d'una operació anticorrupció. Aquest és el moment en que els agents de la Guardia Civil l'acompanyaven durant el registre del seu domicili. També estan arrestats el seu fill Gorka entre d'altres responsables de federacions territorials.

Ficha técnica
Dirigido por
Carles Bassoles i Quim Guzmán
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán