Vespre a La 2 - 16/02/2017
Vespre a La 2  Vespre a La 2 - 16/02/2017

El xoc institucional continua...Carme Forcadell compareixia fa una estona amb els 4 membres de la mesa que podrien ser processats per haver permès...

16/02/2017 00:31:25
Vespre a La 2 - 16/02/2017 Vespre a La 2 - 16/02/2017
Vespre a La 2 - 16/02/2017 00:31:25 16/02/2017
Sinopsis

El xoc institucional continua...Carme Forcadell compareixia fa una estona amb els 4 membres de la mesa que podrien ser processats per haver permès la votació de les ressolucions sobre el referendum,...Ha estat la resposta desprès de coneixer els arguments del Constitucional, que diu que l'autonomia del Parlament no pot ser un pretext per saltar-se la Constitució...Analitzarem la situació desde els nostres faristols amb Rafel de Ribot, Olga Grau i Alex Salmon.

I mentrestant desde Madrid, Artur Mas ha tornar a acusat l'Estat d'intentar relacionar l'independentisme amb la violència per justificar una intervenció a Catalunya. Declaracions que l'expresident ha fet després de donar una classe magistral a la Universitat Autònoma de Madrid sobre Catalunya a la Unió Europea del segle XXI.

Mentrestant reapareix amb força el debat sobre el futur de les pensions... després que el Governador del banc d'Espanya hagi apostat allargar l'edat de jubilació més enllà del 67 anys i per contractar plans de pensions privats.

La polèmica recepta que va donar per garantir el sistema de prestacions de cara el futur ha rebut avui el rebuig frontal dels sindicats, mentre que des de la patronal aposten per la flexibilitat.

I demà coneixerem la sentència del cas Nóos. Se sabrà, per tant, la decisió del tribunal sobre la Infanta Cristina i el seu marit, Iñaki Urdangarín. La fiscalia no acusa a la germana del Rei però s'enfronta a 8 anys de presó perquè el sindicat Manos Limpias sí l'acusa de dos delictes fiscals. Per Urdangarín la fiscalia demana 19 anys i mig. En total, hi ha 17 acusats que esperen aquesta resolució judicial. Entre ells, també l'ex president del Govern balear Jaume Matas i l'ex soci del duc de Palma, Diego Torres.

Així lluiria el mar Mediterràni si no és pesqués el corall Vermell. A Còrcega científics catalans han descobert la població verge més gran d'aquest preuat invertebrat. A la costa catalana, les plantacions de corall vermell estan pràcticament exhaurides. Per això, la Generalitat ha decidit que enguany les llicències per capturar corall es redueixin a la meitat i a partir de 2018, entri en vigor una moratòria de 10 anys.

Aquest primavera es podrien començar a aplicar les primeres mesures anticontaminació a Barcelona. L'ajuntament estudia avançar algunes mesures arran de l'ultimatum de la comissió europea al Govern espanyol. Li ha donat 2 mesos per rebaixar la pol·lució a Barcelona i Madrid. A partir de l'abril, per tant, en cas d'episodi de contaminació, podrien arribar les primeres restriccions de trànsit a l'àrea metropolitana.

Ficha técnica
Dirigido por
Carles Bassoles i Quim Guzmán
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán