Vespre a La 2 - 02/05/17
Vespre a La 2  Vespre a La 2 - 02/05/17

Amb el compte enrere cap al referendum activat, el Govern català contempla diverses opcions...Diu la portaveu que el referendum és el pla A i el...

Disponible hasta 21-02-2222

02/05/2017 00:32:30
Vespre a La 2 - 02/05/17 Vespre a La 2 - 02/05/17
Vespre a La 2 - 02/05/17 00:32:30 02/05/2017

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

Amb el compte enrere cap al referendum activat, el Govern català contempla diverses opcions...Diu la portaveu que el referendum és el pla A i el pla B, però no descarta que el C sigui la declaració unilateral d'independencia, com proposa l' ANC....i mentre la Generalitat prepara, diuen, una oferta per pactar la consulta amb el Govern Espanyol. I el PP prepara una campanya a Catalunya per defensar la pertinença a Espanya i desemmascarar, diuen la mentida de l'independentisme. Una campanya que comptarà amb el suport presencial de líders del partit i del govern .

Ho analitzarem desde els nostres faristols amb Odei Etxearte, Jordi Mercader i Nacho Martin Blanco.

El viatge de Junqueras als EEUU, oficialment amb un objectiu econòmic, i l'anul.lació del viatge del President Puigdemont al Marroc han revifat la batalla diplomàtica amb l'executiu de Rajoy...El Govern català acusa la diplomàcia espanyola d'haver-se convertit en l'ombra de Junqueras i avisa que les traves al viatge del President al Marroc perjudiquen a les empreses catalanes.

I una altra polèmica del dia és per l'enquesta que el Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat farà en els propers mesos. El qüestionari inclourà una pregunta sobre fins a quin punt és important obeir sempre les lleis i també sobre la predisposició a servir a l'exèrcit en cas de necessitat. És una enquesta pràcticament idèntica a la que es va fer al 2011 i té l'objectiu, segons el Govern, de mesurar el grau de civisme de la ciutadania.

Doncs el Partit Popular es bolcarà en una campanya per defensar la pertinença de Catalunya a Espanya. El coordinador general del partit, Fernando Martínez-Maillo, que ha estat avui a Barcelona, ha donat suport a la iniciativa i anuncia que també hi participaran membres del govern., sense concretar qui ni com. La campanya comença aquest cap de setmana i preveu recórrer 96 localitats catalanes.

Avui havia de començar el judici pel cas ADIGSA, que va fer saltar l'escàndol del 3%, però s'ha retrassat fins el dia 16 per un error judicial en la citació de 2 empresaris. Un marge que les parts aprofitaran per acabar de tancar un pacte de conformitat que suposaria ua rebaixa substancial de penes per als principals acusats....entre ells, 4 exalts càrrecs de l'empresa de la Generalitat que presidia Jordi Pujol.

Amb motiu del Dia Mundial contra el Bullying, es coneixen noves dades: segons un estudi de l'OCDE 1 de cada 7 alumnes catalans n'ha patit en algun moment de la seva vida. Tot i així, cada vegada es denuncia més i creix la conscienciació a l'aula sobre aquesta problemàtica.. Els experts, però, alerten que l'ús de mòbils i xarxes socials ha disparat el ciberassetjament. i demanen més control d'aquests mitjans.

L'aeroport del Prat torna a la normalitat despres de les cues i aglomeracions de diumenge. La policia nacional va reforçar el personal als controls de passaports i està dissenyant un pla de xoc perquè el caos no torni i repetir-se, però insisteixen en que el gestor aeroportuari també ha de col·laborar i que les infraestructures de l'aeroport s'haurien d'ampliar per poder acollir el flux actual de passatgers.

Ficha técnica
Dirigido por
Carles Bassoles i Quim Guzmán
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán