Vespre a La 2 - 16/03/17
Vespre a La 2  Vespre a La 2 - 16/03/17

Barcelona ha quedat buida de taxis perquè els taxistes es rebel.len contra la possible concessió de 3000 noves llicències de vehicles de lloguer...

16/03/2017 00:33:40
Vespre a La 2 - 16/03/17 Vespre a La 2 - 16/03/17
Vespre a La 2 - 16/03/17 00:33:40 16/03/2017
Sinopsis

Barcelona ha quedat buida de taxis perquè els taxistes es rebel.len contra la possible concessió de 3000 noves llicències de vehicles de lloguer amb conductor, les que fan servir Uber o Cabifay...El sector ho considera competencia deslleial... La irrupció d'empreses vinculades a la nomenada economia col.laborativa en sectors tradiconalment molt regulats obre un conflicte complicat de gestionar...Ho analitzarem desde els nostres faristols amb Jordi Cabré, Gemma Ubasart i Albert Fernández saltiveri.

Bronca al Parlament durant la constitució de la ponència que ha de tirar endavant la reforma del reglament per tal que es puguin aprovar de forma exprès les lleis de la desconnexió. Nomès junts pel sí i la CUP hi participaran, la resta de la oposició s'hi nega i fins i tot PP i Ciutadans amenacen amb portar el cas al Constitucional. L'enfrontament ha tornat a evidenciar la divisió a la cambra.

I nova polèmica sobre els pressupostos, que s'aprovaran la setmana que ve. Uns comptes que mantindran una referencia explicita al referendum....malgrat l'avís d'inconstitucionalitat del Consell de garanties. La mesa del Parlament ha desestimat avui les peticions de reconsideració de PSC i Ciutadans. I, en canvi, si que ha acceptat les esmenes de Junts pel Sí i Catalunya Sí que es Pot que fan referencia a un referendum pactat i també la de la la CUP, sobre un referendum NO acordat Una esmena que prosperarà amb el suport de Junts pel Sí... Ara falta per veure que passarà amb les altres... El ple, que comença dimarts, es preveu, per tant, tens.

En aquest clima d'enfrontaments, tampoc a Junts pel Sí estan gaire calmats...... Avui Esquerra ha confirmat avui que no es repetirà la coalició amb PDECAT... La diputada Anna Simó, descarta un avançament electoral, però assegura que quan hi hagi eleccions Junts pel Sí no es reeditarà.

L'Audiència Nacional ha admès a tràmit la denúncia formulada per la Fiscalia contra l'expresident de Catalunya Caixa, Narcís Serra i 14 exdirectius més per un delicte d'administració deslleial per presumptes irregularitats en operacions immobiliàries efectuades entre el 2000 i el 2013. El frau ascendiria a més de 720 milions d'euros. Serra té un altre procés judicial pendent pels sobresous a directius quan l'entitat registrava pèrdues.

Al Congrés, tota la oposició, excepte Ciutadans que s'ha abstingut, ha rebutjat el decret llei de l'estiba... i per tant es paralitza la liberalització del sector. Això ha fet que es desconvoqués la vaga dels treballadors dels ports que havia de començar demà...temien que amb el decret es perdessin llocs de feina. El Govern defensava la reforma per adaptar el sector a la lesgilació europea, i ara el ministre de Foment diu que l'estat s'aboca a una multa multimilionària de Brussel·les.

Ficha técnica
Dirigido por
Carles Bassoles i Quim Guzmán
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán