Vespre a La 2 - 07/03/17
Vespre a La 2  Vespre a La 2 - 07/03/17

La Mesa del Parlament tira pel dret i aplana el camí per aprovar de forma exprés les lleis de la desconnexió.....L'oposició considera que s'intenta...

07/03/2017 00:33:08
Vespre a La 2 - 07/03/17 Vespre a La 2 - 07/03/17
Vespre a La 2 - 07/03/17 00:33:08 07/03/2017
Sinopsis

La Mesa del Parlament tira pel dret i aplana el camí per aprovar de forma exprés les lleis de la desconnexió.....L'oposició considera que s'intenta limitar el debat parlamentari i acusa a Junts pel Sí de preparar el terreny per a la possible ruptura amb Espanya... Però ara mateix hi ha un debat més urgent: i és que no està clar si s'aprovaran els pressupostos, cosa que podria precipitar el final de la legislatura... I és que la CUP amenaça en retirar el suport als comptes si es canvia una sola coma del text de la disposició que parla del referèndum.... Molts fronts per analitzar, ho farem desde els nostres faristols amb Milagros Pérez Oliva, Ferran Espada i Olga Ruiz.

Des del Govern no aclareixen si compliran amb el dictamen de l'òrgan consultiu de la Generalitat. La portaveu ,Neus Munté, no creu que els pressupostos estiguin en perill i torna a emplaçar als cupaires a seure's i negociar. Munté ha ha estat rotunda en assegurar que el referendum és irrenunciable.

En plena batalla parlamentària sobre el referèndum....creix l'expectació per saber què declaran a partir de demà Félix Millet i Jordi Montull en el judici pel cas Palau....i si confirmaran o no el presumpte finançament irregular de Convergència Democràtica. Mentrestant qui es troba ara en el punt de mira és l'exconseller de Justícia, Germà Gordó. La Fiscalia Anticorrupció i la Guàrdia Civil consideren que hi ha prou indicis per considerar Gordó com l'home clau , l'intermediari amb empresaris, per aconseguir comissions per a l'antiga Convergència en l'anomenat cas del 3%.

Els qui han firmat la pau avui són el PSC i el PSOE.......Les dues formacions volen refer les relacions malmeses arran del vot en contra dels socialistes catalans a la investidura de Rajoy. Miquel Iceta i el president de la Gestora, Javier Fernández, han tancat el final de la crisi després de 2 mesos de negociacions....El líder del PSC nega que hagi perdut autonomia amb el nou protocol i assegura que els pactes a Catalunya es decidiran a Catalunya... això si, reconeix, amb més implicació del PSOE.

Demà és el dia internacional de les dones...és el dia oficial per denunciar les desigualtats...pero de desigualtat n'hi ha cada dia i d'informes que les mostren practicament cada setmana. Malgrat ser el 52% de la població, les dones només representen el 47% de la població activa. La taxa d'ocupació segueix 10 punts per sota que la dels homes.

Ficha técnica
Dirigido por
Carles Bassoles i Quim Guzmán
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán