Vespre a La 2 - 06/10/2016
Vespre a La 2  Vespre a La 2 - 06/10/2016

Comencem el repàs de les noticies més destacades d'aquest dijous 6 d'octubre ...i de seguida en desgranarem les claus des dels nostres faristols...

06/10/2016 00:33:23
Vespre a La 2 - 06/10/2016 Vespre a La 2 - 06/10/2016
Vespre a La 2 - 06/10/2016 00:33:23 06/10/2016
Sinopsis

Comencem el repàs de les noticies més destacades d'aquest dijous 6 d'octubre ...i de seguida en desgranarem les claus des dels nostres faristols d'analisi...avui Toni Bolaño, Andrea Mármol, Ferran Espada.

Nou capitol en l'enfrontament institucional amb l'estat espanyol, que ha arribat avui a la segona autoritat de Catalunya. I és que el Tribunal Constitucional ordena a la Fiscalia que actuï penalment contra la Presidenta del Parlament.

La decisió del Consitucional ha irromput en ple debat de política general al Parlament ...i amb la polèmica per la votació de dues resolucions que fixen el full de ruta independentista, amb un referendum i unes eleccions constituents.

Rebuig també des la CUP ...en canvi, Ciutadans creu que Forcadell ja sabia a què s'atenia,el PP considera la decisió del Constitucional encertada i els socialistes reparteixen responsabilitats.

L'altra decisió judicial d'avui és del Tribunal Suprem que demana el permís al Congrés dels Diputats per seguir investigant a Francesc Homs pel seu paper en el 9N.

Resolucions polèmiques de Junts pel Sí i la CUP. Una preveu un referendum vinculant com a tard el setembre de l'any vinent amb una pregunta clara i de resposta binària. L' altra posa les bases del Procés Constituent...amb unes eleccions constituents 6 mesos desprès del referendum, si guanya el sí.

El President de la gestora del PSOE diu que l'abstenció seria el mal menor però rebutja donar estabilitat a un govern del PP...l'abtenció però serà complicada perquè alguns diputats afins a Sánchez es mantenen en el no.

Els principals sindicats de Catalunya es manifesten aquesta tarda per la Via Laietana de Barcelona per demanar la derogació de la reforma laboral.

Ficha técnica
Dirigido por
Carles Bassoles i Quim Guzmán
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán