Vespre a La 2 - 30/09/2016
Vespre a La 2  Vespre a La 2 - 30/09/2016

Comencem el repàs de les noticies més destacades d'aquest Divendres 30 de setembre ...i de seguida en desgranarem les claus des dels nostres...

30/09/2016 00:32:17
Vespre a La 2 - 30/09/2016 Vespre a La 2 - 30/09/2016
Vespre a La 2 - 30/09/2016 00:32:17 30/09/2016
Sinopsis

Comencem el repàs de les noticies més destacades d'aquest Divendres 30 de setembre ...i de seguida en desgranarem les claus des dels nostres faristols d'analisi...avui Olga Ruiz i Milagros Pérez Oliva.

Amb el suport renovat al seu full de ruta, Carles Puigdemont comença a definir la proposta de referèndum. Apunta la data del diumenge 24 de setembre, diu que tindrà una única pregunta, amb un sí i un no, i que s'aplicarà amb el 51 per cent.. Però admet que hi ha d'haver un mínim de participació per donar-lo per vàlid.

I el Govern espanyol torna a dir no al referendum. La vicepresidenta ha assegurat que ells no s'asseuran a negociar cap consulta o referèndum amb Puidgemont. I Insisteix en que no es pot negociar sobre una cosa, la sobirania nacional, que correspon al conjunt de tots els espanyols.

EL president del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya, Jesús Maria Barrientos ha fet una defensa de la independència del poder judicial quan està pròxim el judici a Mas, Ortega i Rigau per la consulta , un judici que ell mateix presidirà .

Ferraz es prepara per la que podria ser la batalla final de la guerra oberta dins del partit socialista. El comité federal de demà, que enforntarà a defensors i crítics de Pedro Sánchez, que ha de decidir si tira endavant el full de ruta del secretari general, de primàries el 23 octubre i congrès al novembre.

L'estatua de Colon es queda al capdevall de les rambles. El ple de l'ajuntament de Barcelona ha rebutjat la proposta de la CUP de retirar l'estatua. Els cupaires s'han quedat sols...tots els partits hi han votat en contra. On si que hi ha hagut consens és en canviar de nom la sala de plens, que passarà de dir-se reina regent a Carles Pi i Sunyer en homentatge al alcalde republicà.

Ficha técnica
Dirigido por
Carles Bassoles i Quim Guzmán
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán