Vespre a La 2 - 27/01/17
Vespre a La 2  Vespre a La 2 - 27/01/17

Les paraules de Santi Vidal han provocat un autèntic terrabastall polític... El senador s'ha vist obligat a renunciar al seu escó de forma...

27/01/2017 00:31:04
Vespre a La 2 - 27/01/17 Vespre a La 2 - 27/01/17
Vespre a La 2 - 27/01/17 00:31:04 27/01/2017
Sinopsis

Les paraules de Santi Vidal han provocat un autèntic terrabastall polític... El senador s'ha vist obligat a renunciar al seu escó de forma fulimant... El Govern nega rotundament les afirmacions de Vidal...però l'oposició no en té prou i vol més explicacions al Parlament. La polèmica traspassa l'àmbit polític perquè la fiscalia ha obert una investigació per aclarir si el que diu Vidal és cert...Quines conseqüències tindrà tot plegat? ho passarem per l'anàlisi dels nostres faristols amb Màrius garcía Andrade, Milagros Pérez Oliva i Nacho martin Blanco.

La investigació, ordenada pel Fiscal General de l'Estat, parteix de les manifestacions de l'ex-jutge Santi Vidal que, si es confirmen, podrien suposar diversos delictes, entre ells l'apoderament il·lícit de dades reservades o l'elaboració d'informes sobre l'afinitat ideològica del col·lectiu de jutges que exerceixen a Catalunya o d'altres treballadors públics d'organismes estatals.

El cas és que davant el rebombori que ha provocat tot plegat, l'exjutge Vidal s'ha vist obligat a renunciar al seu escó per Esquerra Republicana al Senat . L'exjutge també ha anul·lat la seva agenda pública ja que aquesta mateixa tarda tenia previst participar en una altra conferència... Vidal ha volgut matissar, en un comunicat, les seves afirmacions.

El govern s'ha afanyat a negar-ho tot i a desautoritzar a Vidal, però reconeixen que els perjudica la imatge. El president Puigdemont ha dit via Tuitter que en nom del govern només en parla el govern. I Desde Economia anuncien que estan disposats a sotmetre's a una auditoria de gestio per demostrar que no han fet res il.legal... La portaveu Neus Munté ha estat contundent en la defensa de l'actuació de la Generalitat.

I ara abordem una altra crisi, que en el seu moment va ser d'alt voltatge...i ara es vol rebaixar la tensió. Aquesta tarda PSC i PSOE s'han reunit en la comissió bilateral per mirar resoldre les diferencies obertes arran de la investidura de Mariano Rajoy. Els socialistes catalans diuen que volen escoltar perquè, de fet, ells no volen canviar el protocol de relacions amb el PSOE.

I demà tornarà a ser un dia d'aquells en que el Govern haurà de contenir la respiració mentre la CUP decideix si avala o no els pressupostos. Els Consell polític es reuneix desprès que les assamblees territorials hagi analitzat la última oferta del Govern, que recodem inclou 140 milions més per ensenyament entre d'altres concessions.

La pluja d'avui ha començat a desfer la neu de les cotes baixes però la nevada encara provoca problemes al Pririeu i prepirirneu....La intensa nevada d'aquesta tarda ha generat cues de 40KM a la C-16 a Berga on calen cadenes. I per fer front als danys del temporal marítim de la setmana pasada, el Consell de Ministres ha aprovat avui un paquet d'ajuts.

Ficha técnica
Dirigido por
Carles Bassoles i Quim Guzmán
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán