Vespre a La 2 - 25/10/2016
Vespre a La 2  Vespre a La 2 - 25/10/2016

Comencem el repàs de l'actualitat i de seguida la passarem per l'anàlisi dels nostres faristols amb Jordi Mercader, Toni Aira i Albert Fernández...

25/10/2016 00:30:45
Vespre a La 2 - 25/10/2016 Vespre a La 2 - 25/10/2016
Vespre a La 2 - 25/10/2016 00:30:45 25/10/2016
Sinopsis

Comencem el repàs de l'actualitat i de seguida la passarem per l'anàlisi dels nostres faristols amb Jordi Mercader, Toni Aira i Albert Fernández Saltiveri.

Ja és oficial. ...Mariano Rajoy és el candidat per ser investit President. La Presidenta del Congrès acaba de convocar el ple de investidura per demà a la tarda despres que Rajoy acceptés l'encàrrec del rei d'intentar formar govern.

L'altre imatge del dia és aquesta. El President de la gestora del PSOE comunicant al rei que els socialistes s'abstindran perque governi Rajoy tal i com va acordar el comité federal de diumenge.

El PSC ratifica a aquesta hora la decisió de votar no a la investidura de Rajoy....en la reunió del seu consell nacional. Els socialistes catalans assumeixen que desobeiran la consigna del Comitè federal, però estan preparats per encaixar les conseqüències, que podrien fer replantejar la relació entre les dues formacions.

I en clau catalana, s'obre un procès judicial contra Carme Forcadell. El Tribunal Superior de Justícia ha admès a tràmit la querella de la fiscalia contra la presidenta del Parlament.

I també per desobediencia...a Badalona han començat a declarar davant el jutge els regidors de l'ajuntament que van obrir les dependencies municipals el dia 12 d'octubre tot i que una ordre judicial els ho prohibia.

Ja se sap què va causar l'explosió a un pis de Premià en que va morir una dona i, dies més tard, l'home que vivia amb ella. Es tracta d'un crim de violència masclista.

L'Institut d'esudis catalans ratifica la supressió de la majoria d'accents diacritics... En el ple d'avui defensa la nova ortografia, que inclou diversos canvis normatius.

Ficha técnica
Dirigido por
Carles Bassoles i Quim Guzmán
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán