Vespre 24 - 29/11/17
Vespre 24  Vespre 24 - 29/11/17

L'exvicepresident Junqueras, la resta d'exconsellers empresonats i els presidents de l'ANC i Òmnium tornaran a declarar divendres, demà passat, ...

Disponible hasta 21-02-2222

29/11/2017 00:29:29
Vespre 24 - 29/11/17 Vespre 24 - 29/11/17
Vespre 24 - 29/11/17 00:29:29 29/11/2017

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

L'exvicepresident Junqueras, la resta d'exconsellers empresonats i els presidents de l'ANC i Òmnium tornaran a declarar divendres, demà passat, al Tribunal Suprem davant el jutge Pablo LLarena. Tots 10 havien solicitat revisar la presó preventiva i s'havien ofert a declarar davant del magistrat que ara porta les seves causes.

Avui precisament la Junta Electoral ha prohibit il.luminar les fonts de groc durant la campanya per manteir la neutralitat de les administracions... una reclamació que depen de com vagin els esdeveniments podria no ser necessària a partir de divendres... Analitzarem les decisions de la Junta Electoral i la decisió del jutge del Suprem desde la nostra taula de debat amb Maria Vila, Gemma Ubasart i Fernando Carrera.

La decisió de la Junta Electoral de prohibir durant el període electoral les llums grogues ja ha estat, doncs acatada pel govern municipal. L'Ajuntament havia pres aquesta iniciativa en solidaritat amb els exconsellers empresonats i els Jordis. El PP va demanar que ho prohibissin i ara l'organ electoral li ha donat la raó. La JUnta reconeix que atempta contra la neutralitat que han de mantenir les administracions. Tan l'ajuntament com els partits independentistes ho consideren rídicul, el PP, en canvi ho celebra.

També s'ha referit a les últimes decisions de la Junta Electoral la Vicepresidenta del Govern durant la sessió de control al Congrès. Soraya Sáenz de Santamaría ha retret al lider dels Comuns la manca de neutralitat, al seu parer, de l'Ajuntament de Barcelona... La vicepresidenta ha acusat a Xavier Doménech de secundar les propostes dels independentistes. Ho ha dit contestant a la demanda de Domènech que l'Estat obri una negociació bilateral amb el Govern català després de les eleccions.

I una altra polèmica,la de les obres de Sixena. El ministre de cultura ha tornat a insistir que la llei s'ha de complir i que per tant, les 44 obres d'art que ara es troben al Museu Comarcal de Lleida han de tornar a Òsca. Una opinió diferent a la de l'alcalde Lleida, que trona a apel·lar a la prudència abans d'esgotar totes les vies jurídiques.

Ficha técnica
Dirigido por
Marta Sugrañes, Ruben Urdiales
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán