Vespre 24 - 29/01/18
Vespre 24  Vespre 24 - 29/01/18

De fet el mateix Puigdemont alimenta les especulacions penjant una foto a les xarxes del Passeig Picasso, un dels accessos a la Ciutadella... NO...

Disponible hasta 21-02-2222

29/01/2018 00:29:53
Vespre 24 - 29/01/18 Vespre 24 - 29/01/18
Vespre 24 - 29/01/18 00:29:53 29/01/2018

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

De fet el mateix Puigdemont alimenta les especulacions penjant una foto a les xarxes del Passeig Picasso, un dels accessos a la Ciutadella... NO nomès la incertesa és màxima, també la tensió...L'expresident intenta posar contra les cordes a l'Estat, i augmenta la pressió sobre Esquerra...Demana empara al President del Parlament perquè segueixi endavant amb el ple, saltant-se l'avís que avui ja ha rebut del Constitucional i li reclama que eviti la seva detenció...Els republicans oficialment tanquen files amb Puigdemont, però segueix el degoteix de veus que recorden que ningú es imprescindible.

Fins on està disposat a arribar Puigdemont i fins on està disposada a arribar Esquerra? quins escenaris s'obren? Ho analitzarem desde la nostra taula de debat amb Carles Fernández, Jordi Mercader i Fernándo Carrera. I recollirem la renuncia com a diputats de Serret, Pontsatí i Puig i la retirada de la petició de vot delegat de Comín.

Des de l'oposició, Ciutadans, PSC i PP demanen a Roger Torrent que suspengui el ple si no es donen les condicions que posa el Constitucional i que inicii una nova ronda de consultes per trobar una altre candidat. Els Comuns, se'n desmarquen i defensen la legitimitat de Puigdemont a ser escollit.

Els dos diputats en presó preventiva, Junqueras i Sánchez, no podran anar al ple, però podran delegar el vot. El Jutge del Suprem els ha denegat la petició d'asssitir a la sessió d'investidura i de trasllat de centre penitenciari a Catalunya. Pablo Llarena argumenta que la seva actuació social i política és "inconciliable" amb el permís que demanen, diu, perquè considera que persisteix el risc de reiteració delictiva. El que sí podran fer és delegar el vot. La vicepresidenta Sáenz de Santamaría avisa a Puigdemont que ha de posar-se a disposició judicial.

Davant la possibilitat que Puigdemont pugui tornar i la proximitat del ple d'investidura, la Policia Nacional ha intensificat els controls fronterers...A la Jonquera els agents han estat aturant vehicles provinents de França i els han escorcollat...en alguns casos fins i tot utilitzant la unitat canina...El dispositiu s'enmarca en el refoç anunciat pel Ministre Zoido per detenir Puigdemont.

Ficha técnica
Dirigido por
Marta Sugrañes, Ruben Urdiales
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán