Vespre 24 - 27/01/18
Vespre 24  Vespre 24 - 27/01/18

L'actualitat de la jornada se centra en aquest episodi d'enfrontament entre el govern central i el Parlament de Catalunya al voltant de la...

Disponible hasta 21-02-2222

26/01/2018 00:31:07
Vespre 24 - 27/01/18 Vespre 24 - 27/01/18
Vespre 24 - 27/01/18 00:31:07 26/01/2018

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

L'actualitat de la jornada se centra en aquest episodi d'enfrontament entre el govern central i el Parlament de Catalunya al voltant de la impugnació de la investidura de Carles Puigdemont. Mentre que el Constitucional es reunirà demà en un ple extraordinari per debatre si admet a tràmit el recurs presentat avui per l'executiu de Rajoy, el President del Parlament manté que el ple d'investidura se celebrarà dimarts i acusa el govern de cometre frau de llei.

La pugna política es torna a trasladar als tribunals ...i mentrestant continuem sense saber si Puigdemont apareixarà o no a la cambra catalana....En parlarem amb els analistes d'aquesta nit que són, Fernando Carrera, Toni Bolaño i Esther Vivas.

L'alt Tribunal també tindrà sobre la taula les al·legacions contra la petició de l'executiu de Rajoy que aquesta tarda mateix ha presentat Carles Puigdemont i tot el grup parlamentari de Junts per Catalunya. Aixi mateix, els diputats independentistes han presentat una demanda al Tribunal Suprem per que anul·li la impugnació del govern.

A banda del front judicial per evitar una investidura de Puigdemont, el govern ha endegat també mesures de control de fonteres. Comproven els maleters i regulen el pas de vehicles... Són les mesures de seguretat que avui hem vist a la Junquera i també al Pertús.... Després que el Govern hagi explicat que s'ha reforçat el dispositiu policial els darrers dies, per la situació política a Catalunya, aquesta és una imatge que es repeteix a diversos punts del territori. Previsiblement, els controls es podrien mantenir durant els propers dies.

Colau haurà de sotmetre's a una qüestió de confiança si vol tirar endavant els comptes muncipals. Avui el ple li ha tombat el seu projecte de pressupostos. Només Barcelona en Comú hi ha votat a favor, i 'abstenció del PDECAT i Esquerra no ha estat suficient per aprovar-los, després que el PSC hagi votat també en contra igual que Ciutadans, PP i la CUP.

Ficha técnica
Dirigido por
Marta Sugrañes, Ruben Urdiales
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán