Vespre 24 / 20/03/18
Vespre 24  Vespre 24 / 20/03/18

La investidura fa un gir...Jordi Sánchez anuncia davant el Tribunal Suprem que abandonarà l'escó, un pas que aplana el camí per investir un altre...

Disponible hasta 21-02-2222

20/03/2018 00:30:07
Vespre 24 / 20/03/18 Vespre 24 / 20/03/18
Vespre 24 / 20/03/18 00:30:07 20/03/2018

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

La investidura fa un gir...Jordi Sánchez anuncia davant el Tribunal Suprem que abandonarà l'escó, un pas que aplana el camí per investir un altre candidat i desbloquejar la situació. Tot apunta que el pla C , es posarà en marxa en breu, i que serà Jordi Turull, aquest matí se li ha escapat a l'exconsellera Serret tot i que desprès ha matitzat.

L'independentisme doncs, encarrila la investidura al marge de les decisions judicials...però encara li queda un escull per salvar, la CUP que manté l'abstenció i per tant, obliga a Puigdemont i Comín a renunciar si la Mesa no vol desafiar al Constitucional... Moviments rellevants en el pla polític i també en el judicial, pendents de la decisió del Suprem sobre l'alliberament de Sánchez i Forn...que no coneixarem fins demà...ha sorprès la posició de la fiscalia.

A instancies de la fiscalia general de l'Estat, el fiscal del suprem ha canviat de criteri i demana la llibertat sota fiança per Joaquim Forn, però manté la petició a Jordi Sánchez de presó preventiva.... Com s'han de llegir tots aquest moviments? HO analitzarem desde la nostra taula de debat amb pep Martí, Gemma Ubasart i Rafa López.

Ciutadans i el PSC retreuen als independentistes que hagin insistit fins ara en investidures inviables. I el PP demana a Torrent que no vulneri els drets dels diputats tramitant la reforma de la llei de presidencia per investir un candidat a distància.

Un altre informe de la Guardia Civil recull aquest document. Una carta de l'exconsellera Meritxell Serret, adreçada a la Unió Europea ,el 27 d'octubre ,el mateix dia que el Parlament havia proclamat la independència ...en la que Serret es presenta com a Ministre d'Agricultura del Govern de Catalunya. Avui la Consellera cessada no recordava haver-la enviat. El document també recull una carta de Jordi Turull on demana a Oriol Junqueras una aportació voluntaria del Departament d'Economia de més de 3 milions d'euros per una campanya publicitaria de l' 1 d'octubre.

Ficha técnica
Dirigido por
Marta Sugrañes, Ruben Urdiales
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán