Vespre 24 - 19/12/17
Vespre 24  Vespre 24 - 19/12/17

El compte enrere ja està activat...d'aquí a menys de 5 hores acaba la campanya electoral...i tots els partits aprofiten els actes de tancament per...

Disponible hasta 21-02-2222

19/12/2017 00:28:57
Vespre 24 - 19/12/17 Vespre 24 - 19/12/17
Vespre 24 - 19/12/17 00:28:57 19/12/2017

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

El compte enrere ja està activat...d'aquí a menys de 5 hores acaba la campanya electoral...i tots els partits aprofiten els actes de tancament per intentar esgarrapar algun vot més. S'intensifiquen el missatges i les crides al vot útil...Totes les candidatures han triat Barcelona o la seva àrea metropolitana per posar el punt i final a 15 dies de campanya...i no és casualitat, ja que és aquí on el vot està més disputat.

Aquesta mitjanit es posa el punt i final a una campanya excepcional i atípica...amb un candidat a Brusel.les i un altre a la presó. Malgrat tot, han estat 15 dies bastant previsibles i sense gaire sorpreses...comparat amb el ritme trepidant de la política catalana abans que es convoquessin les eleccions. Veurem si dijous les urnes provoquen algun gir de guió inesperat. Analitzarem els últims moviments dels partits i com encaren la cita amb les urnes amb Pep Martí, Xavi Fina i Rafa López.

La fiscalia del Tribunal Suprem s'oposa a que Junqueras surti de la presó...i demana al Tribunal que desestimi el recurs d'apel.lació presentat pel candidat d'Esquerra. El ministeri públic considera que es manté el risc de reiteració delictiva, i aquest risc no desapareix per molt que Junqueras hagi abandonat la seva estratègia. A més també destaca que hi ha elements de suport a la pressumpta rebel.lió. El Tribunal d'apel.lació tindrà la última paraula.

L'ANC ha presentat una denúncia als jutjats de Barcelona perquè investiguin la suposada vulneració dels drets d'expressió i d'informació arran del tancament de 140 pàgines web a finals de setembre. Diuen que a dia d'avui encara ningú els ha notificat qui en va ordenar la clausura, tot i que a les pàgines encara inoperatives consta que estan intervingudes per la Guàrdia Civil. L'ANC demana al jutjat el restabliment de totes les webs.

L'audiència Provincial de Barcelona ha rebutjat apartar al jutge que investiga la preparació del referèndum al capdavant del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona...i ha multat amb 1.500 euros a Josep Maria Jové, ex número 2 de Junqueras, i al técnic informàtic de la Fundació PuntCat , Josep Masoliver, que havien demanat la recusació. L'Audiència els sanciona perquè considera que van actuar amb mala fe. Jové i Masoliver estan investigats per preparar les estructures del futur Estat català i pels preparatius de l'1 d'octubre.

Ficha técnica
Dirigido por
Marta Sugrañes, Ruben Urdiales
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán