Vespre 24 - 14/09/17
Vespre 24  Vespre 24 - 14/09/17

Tarragona acollirà d'aquí a mitja hora l'acte d'inici de la campanya del SÍ per celebrar l'1 d'octubre el referèndum suspès pel Constitucional. Un...

Disponible hasta 21-02-2222

14/09/2017 00:34:54
Vespre 24 - 14/09/17 Vespre 24 - 14/09/17
Vespre 24 - 14/09/17 00:34:54 14/09/2017

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

Tarragona acollirà d'aquí a mitja hora l'acte d'inici de la campanya del SÍ per celebrar l'1 d'octubre el referèndum suspès pel Constitucional. Un míting unitari encapçalat pel president Puigdemont i el Vicepresident Junqueras...De moment cap instància judicial no l'ha prohibit...però la Vicepresidenta Sáenz de Santamaria avisa que la justícia donarà resposta als actes de campanya del referèndum.

El camí però cap a l'1 d'octubre es preveu ple d'entrabancs...la Fiscalia ha presentat noves querelles i un altre obstacle: la decisió de Correus de demanar als seus treballadors que no tramitin cap enviament vinculat a l'1 d'octubre. De quina manera contribuiran tots aquests elements en el desenllaç final de l'1 d'octubre?...pregunta que passarem per la nostra taula d'anàisi, amb Esther Vivas, Toni Bolaño i Alex Salmon.

Ada Colau ofereix locals que no son de titularitat del consistori. L'anunci arriba just després que s'hagi fet públic l'informe del secretari general de l'ajuntament en què avisa que cedir locals municipals pel referendum vulnera les resolucions del Tribunal Constitucional i alerta de possibles conseqüències penals.

La vicepresidenta del govern ja ha advertit que els actes de campanya podrien tenir una resposta jurídica . Assegura tots els alcaldes i responsables municipals tenen clar que no poden col.laborar amb el referendum i avisa que l'Estat de dret respondrà amb fermesa contra els que es saltin la llei.

El Vicepresident Oriol Junqueras, ha comunicat al ministeri d'Hisenda que deixa de remetre-li els informes setmanals justificant totes les despeses de la Generalitat per confirmar que no es destinen diners al referendum. En la carta, Junqueras, ho justifica dient que era un control polític que deixa de tenir efecte un cop aprovada la llei del referendum.

La notificació a les persones que han de formar part de les meses, segons el calendari del govern de la Generalitat, ja hauria d'haver començat, . El sorteig, segons la Generalitat, ja s'ha fet, pero no queda clar com es comunicarà als destinataris abans del cap de setmana, perquè l'enviament de les cartes toparà amb la negativa de correus a repartir-les.

Ficha técnica
Dirigido por
Marta Sugrañes, Ruben Urdiales
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán