Vespre 24 - 12/03/18
Vespre 24  Vespre 24 - 12/03/18

L'oposició augmenta la pressió sobre el President del Parlament perque posi en marxa el rellotge de la legislatura...I és que després de la...

Disponible hasta 21-02-2222

12/03/2018 00:29:59
Vespre 24 - 12/03/18 Vespre 24 - 12/03/18
Vespre 24 - 12/03/18 00:29:59 12/03/2018

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

L'oposició augmenta la pressió sobre el President del Parlament perque posi en marxa el rellotge de la legislatura...I és que després de la suspensió del ple d'investidura de Jordi Sánchez, previst per avui, l'independentisme no ha trobat la manera d'aconseguir un acord per formar Govern...Intenten guanyar temps a l'espera que el Tribunal Suprem resolgui el recurs que avui ha presentat la defensa de Sánchez.. El pla C, la proposta d'una altre candidat encara no s'ha obert camí...i sembla que toparia amb el mateix escull, la CUP.

De moment Roger Torrent ha descartat comparèixer al Parlament com li demana Ciutadans per obligar-lo a reconéixer que no hi ha candidat amb suports suficients. Un desllorigador podria ser que Puigdemont i Comín renunciin als seus escons, però d'això no en volen ni sentir a parlar...Dimecres el líder de Junts per catalunya reuneix el grup Parlamentari a Brusel.les... Amb el fantasma d'unes noves d'eleccions sobrevolant... ha deixat de ser un extrem descartable, a un mal menor.

Si a més hi afegim la guerra oberta entre Puigdemont i el PDECAT la sortida a tot plegat no sembla una tasca fàcil... Analitzarem el panorama polític desde la nostar taula de debat amb Carles Fernández, Jordi Mercader i Joan López Alegre.

I sobre l'escàndol per la filtració de la conversa masclista de LLuís Salvadó... La direcció d'ERC estudia si accepta la renúncia als seus càrrecs plantejada avui pel diputat i secretari general adjunt del partit. El portaveu republicà ha admès que les "disculpes de Salvadó aquest cap de setmana no els permeten encara donar el tema per tancat, diu. La direcció del partit si que ha decidit denunciar al programa Espejo Público, d'Antena 3, que va difondre les gravacions.

Una sentència obliga a l'ajuntament de Barcelona a posar un retrat del Rei al saló de Plens. La Delegació del Govern a Catalunya havia presentat una demanda el 2015 després que el govern muncipal retirés el bust de Juan Carles I. El jutge conclou ara que el consistori està obligat a complir les lleis estatals, que prevalen, assegura, sobre els reglaments de les administracions locals. El govern de Colau prepara un recurs i defensa que és el plenari qui ha de decidir la simbologia de la sala de plens. Entre els grups de l'oposició hi ha opinions diverses, a favor i en contra.

Ficha técnica
Dirigido por
Marta Sugrañes, Ruben Urdiales
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán