Vespre 24 - 12/01/18
Vespre 24  Vespre 24 - 12/01/18

El Suprem denega a Oriol Junqueras el seu trasllat a una presó de Catalunya i declara la seva incapacitat, i la de Joaquim Forn i Jordi Sánchez,...

Disponible hasta 21-02-2222

12/01/2018 00:29:50
Vespre 24 - 12/01/18 Vespre 24 - 12/01/18
Vespre 24 - 12/01/18 00:29:50 12/01/2018

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

El Suprem denega a Oriol Junqueras el seu trasllat a una presó de Catalunya i declara la seva incapacitat, i la de Joaquim Forn i Jordi Sánchez, per participar en persona en les votacions del Parlament, per la qual cosa, dimecres que ve no podran assistir a la sessió Constitutiva de la Cambra i hauran de delegar el seu vot en altres diputats. Queda pendent que el magistrat es pronuncii sobre la llibertat provisional, avui han presentat les peticions...però veient les últimes decions del Suprem sembla poc probable.

Els de Puigdemont però no es plantegen cap altre esceneri que el d'investir el seu lider...El Govern Espanyol ja ha dit que no vacil.larà per impedir una investidura a distància... Tot i la resistencia de Junts per Catalunya la investidura de Puigdemont cada vegada sembla més complicada...com sembla bastant difícil que es pugui restituir el Govern cessat com van prometre en campanya...La pressió judicial ja ha provocat varies baixes i podria provocar-nes més els propers dies... Analitzarem com està el panorama polític a 5 dies que arrenqui la 12ena legislatura amb Esther Vivas, Toni Bolaño i Fernando Carrera.

Esquerra i la CUP no ho tenen tan clar i posen en dubte obertament la investidura a distància. Les dues formacions coincideixen que primer cal explicar quin és el projecte i que això ha de ser prioritari a un debat sobre noms. En concret, Joan Tardà assegura que ningú no és imprescindible i els cupaires veuen irresponsable que Puigdemont no aclareixi el seu projecte polític.

Ciutadans i PSC ja han demanat un informe als lletrats del Parlament sobre la investidura a distància...Arrimadas creu que les contradiccions de l'independetisme evidencien el trencament del procés. Des del PSC, avisen que no assistiran a una hipotètica investidura telemàtica i que ho impugnaran al Constitucional.

El Govern central tampoc vacil.larà, ha dit, per impedir la investidura de Puigdemont. L'executiu de Mariano Rajoy assegura que el reglament és molt clar i que NO permet investir Carles Puigdemont a distància. De produir-se el contrari, ha insistit el portaveu Íñigo Méndez de Vigo, el govern actuarà de manera immediata. De la seva banda, el delegat del govern a Catalunya, Enric Millo, diu que la propsota denigra el Parlament de Catalunya.

Ficha técnica
Dirigido por
Marta Sugrañes, Ruben Urdiales
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán