Vespre 24 - 11/07/2018
Vespre 24  Vespre 24 - 11/07/2018

La suspensió de funcions de Puigdemont, Junqueras i altres 4 diputast processat per rebelió obre una crisi dins l'independentisme que ha d'afrontar...

Disponible hasta 21-02-2222

11/07/2018 00:15:58
Vespre 24 - 11/07/2018 Vespre 24 - 11/07/2018
Vespre 24 - 11/07/2018 00:15:58 11/07/2018

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis
  • La suspensió de funcions de Puigdemont, Junqueras i altres 4 diputast processat per rebelió obre una crisi dins l'independentisme que ha d'afrontar el dilema d'acatar o desobeir la ressolució judicial. Col.legiar la decisió, a través d'una votació del ple del parlament, és la resposta que estudien els partits independentistes. Això serviria d' escapatoria pel President del Parlament, que torna a estar entre l'espasa i la paret. Bàsicament és tractaria de sotmetre a votació si s'acata no o no una ressolució judicial.
  • El President de la Generalitat s'ha reunit aquesta tarda amb la ministra principal d'Escòcia, Nicola Sturgeon...amb el dret d'autodeterminació sobre la taula. Abans Torra ha visita a l'exconsellera Clara Pontasatí, pendent de que es resolgui la seva extradició, i ha aprofitat per carregar contra la ressolució del Jutge Llarena./ El Parlament estudiar com afrontar l'última decisió del jutge Llarena de suspendre de funcions a Puigdemont, Junqueras i els altres 4 diputats empresonats preventivament./ Ciutadans, socialistes i Partit Popular defensen que s'han d'acatar les ressolucions judicials. Arrimadas posa el focus també en el Govern de Pedro Sánchez
  • Completat el trasllat de tots els presos independentistesTurull, Rull i Forn ja són des d 'aquest migdia al centre Penitenciari de Lledoners on fa una setmana que estan ingressats, Junqueras, Romeva, Sánchez i Cuixart. Com ja va passar dimecres passat, les entitats independetistes han convocat una protesta per demanar l'alliberament.
  • I 8 de 9 professors de l'IES Palau, a Sant Andreu de la Barca, denunciats per la fiscalia per injuries i discriminació contra alumnes fills de Guardia Civils, han demanat el trasllat...en total hi ha una trenta de professors d'aquest centre que volen canviar d'institut
  • Oriol Pujol accepta UN ACORD amb la fiscalia anticorrupció PEL QUAL es rebaixa la petició de 5 anys i dos mesos de presó, que passa a 2 anys i sis mesos. A canvi de reconèixer que va cobrar comissions. Aquest pacte també inclou evitar que la seva dona i els altres empresaris entrin a presó.
  • El que portem de 2018 ha estat tràgic a les carreteres catalanes. 92 persones han perdut la vida en accidents de trànsit. La mortalitat s'ha disparat un 30%..
  • La ministra de justícia, Dolores Delgado, ha comunicat que el govern prepara una reforma integral de la llei de memòria històrica. Contemplarà, entre d'altres fets, la il.legalizació de les organitzacions i associacions que facin apologia del franquisme. I també a Catalunya, el departament de Justicia impulsarà una llei integral de memoria històrica que facultarà la Generalitat a retirar els símbols franquistes de l'espai públic.
  • El doble grau de Física i Matemàtiques torna a ser la carrera amb la nota de tall més alta, un 13,318 a l'Autònoma i un 13,25 a la Universitat de Barcelona.
  • Beyoncé actua a l'estadi Olímpic de Molntjuic, on durant hores s'hi ha vist gent fent cua. És la única parada espanyola de la gira "On tour Twoo", on també participa el seu marit, el raper Jay-C
Ficha técnica
Dirigido por
Marta Sugrañes, Ruben Urdiales
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán