Vespre 24 - 06/02/18
Vespre 24  Vespre 24 - 06/02/18

Jordi Sánchez, exlíder d'ANC i número dos de Junts per Catalunya, continuarà a presó. El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, li denega la...

Disponible hasta 21-02-2222

06/02/2018 00:29:29
Vespre 24 - 06/02/18 Vespre 24 - 06/02/18
Vespre 24 - 06/02/18 00:29:29 06/02/2018

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

Jordi Sánchez, exlíder d'ANC i número dos de Junts per Catalunya, continuarà a presó. El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, li denega la llibertat provisional argumentant que han aparegut nous elements de la seva participació en els fets investigats...Segons Llarena, es manté el risc de reiteració del delicte perquè Sánchez continua a la candidatura de Puigdemont que defensa aconseguir la secessió amb mecanismes contraris a la llei.

No és la primera vegada que el jutge senyala l'estratègia de Puigdemont com un dels elements que condicionen la situació dels empresonats...Però més enllà del procés judicial el projecte de Puigdemont condiciona també la formació del govern.. La investidura segueix empantanada mentre l'independentisme intenta quadrar el cercle: investir Puigdemont i tenir un Govern real evitant conseqüències penals...cada dia surten noves propostes per aconseguir la fòrmula màgica, si ahir era una la investidura simbòlica per part de l'assamblea d'electes, avui la idea és la creació d'un consell de la república que presidiria Puigdemont, i que no seria simbòlic...canviant la llei de presidència per donar-li poder executiu.

L'oposició en bloc ho considera il.legal...I per acabar-ho d'adobar tampoc sabem si el rellotge dels 2 mesos per convocar unes noves eleccions s'ha activat...l'informe dels lletrats, s'havia de conèixer avui, però es retrassa. Analitzarem el panorama polític desde la nostra taula de debat amb Pep Martí, Gemma Ubasart i Rafa López.

El contrapunt el posa Tabàrnia, que continua donant-se a conèixer... La plataforma que va néixer com un mirall irònc del discurs rupturista avui s'ha presentat a Madrid. El seu portaveu diu que se'ls acaba la paciència i critica que l'independentisme, al seu parer, divideixi la societat. Ara han convocat una manifestació pel dia 25. Albert Boadella, que es presenta com a president fictici de Tabàrnia, diu que pretenen ser un antídot al procés.

Ficha técnica
Dirigido por
Marta Sugrañes, Ruben Urdiales
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán