Vespre 24 - 04/01/18
Vespre 24  Vespre 24 - 04/01/18

Entre demà i els pròxims dies sabrem la decisió dels jutges de la Sala d'Apel.lacions d'aquest tribunal, sobre si rectifiquen les mesures cautelars...

Disponible hasta 21-02-2222

04/01/2018 00:13:59
Vespre 24 - 04/01/18 Vespre 24 - 04/01/18
Vespre 24 - 04/01/18 00:13:59 04/01/2018

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

Entre demà i els pròxims dies sabrem la decisió dels jutges de la Sala d'Apel.lacions d'aquest tribunal, sobre si rectifiquen les mesures cautelars d'Oriol Junqueras i el deixen en llibertat. La vista d'aquest matí ha durat un parell d'hores i el debat principal entre els fiscals i la defensa ha estat si l'ex-vicepresident de la Generalitat pot reiterar o no el delicte de rebel.lió.

L'ex-vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha argumentat aquest migdia davant del Tribunal Suprem que és un home de pau que busca el diàleg. Aquest ha estat l'argument de Junqueras en la vista de revisió de la seva situació de presó provisional. La idea de la pau, a més de la necessitat d'un diàleg bilateral amb l'Estat, han constituït l'eix central de la intervenció que l'ex-vicepresident ha realitzat al final de la vista celebrada avui al Suprem.

La decisió del Tribunal Suprem incideix en les negociacions per la investidura del nou President de la Generalitat. Junts per Catalunya manté negociacions amb Esquerra i la Cup tant a Brussel.les com a Barcelona. Diuen que Puigdemont és ara mateix la primer opció de totes.

La Fiscalia ha citat avui sis professors d'aquests Institut per esbrinar si es va produir un delicte d'incitació a l'odi i també d'amenaces després que alguns pares d'alumnes denunciessin que els nens, fills de Guàrdies Civils, van arribar a casa plorant pels comentaris en contra seu que havien sentit a classe. A més dels sis professors citats avui, tres més ja van declarar fa uns dies i la Fiscalia ha citat per a dilluns que vinent a dos més.

A Barcelona ciutat, Esquerra Republicana seria la força més votada si ara se celebressin eleccions municipals. Aixó sí, molt a prop de la formació d'Ada Colau. El baròmetre d'aquest segon semestre es va fer entre novembre i desembre i està molt marcat per la situació política a Catalunya.

Ficha técnica
Dirigido por
Marta Sugrañes, Ruben Urdiales
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán