VESPRE 24 - RTVE.es
Vespre 24  Vespre 24 - 06/05/2019

Primera reunió de Pedro Sánchez amb Pablo Casado després que les urnes donessin una clara victòria als socialistes. Una trobada que ha servit per...

Disponible hasta 21-02-2222

06/05/2019 00:30:08
Vespre 24 - 06/05/2019 Vespre 24 - 06/05/2019
Vespre 24 - 06/05/2019 00:30:08 06/05/2019

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

Primera reunió de Pedro Sánchez amb Pablo Casado després que les urnes donessin una clara victòria als socialistes. Una trobada que ha servit per rebaixar la tensió que ha marcat les relacions dels dos líders en els últims mesos. Hora i mitja per suavitzar les coses i fer el primer pas per reobrir un diàleg permanent sobre Catalunya. Recuperant la comunicació que van tenir Rajoy y Sánchez durant el desafiament independentista...

La qüestió catalana ha servit per aproximar posicions entre Sánchez i Casado. Pablo Casado ha volgut escenificar el seu canvi de to per erigir-se com a líder de l'oposició. Ha aprofitat la trobada per intentar acostar a PSOE i CIUTADANS per tal d'apartar l'alé de Rivera del seu clatell. Casado ha demanat a Sánchez que no depengui dels independentistes, però deixa clar que el PP no facilitarà la investidura. Els números només surten amb Rivera.

Més enllà de Catalunya, les pensions, la ciència o la transició ecològica són els àmbits on es podrien explorar acords entre populars i socialistes. Moncloa destaca la cordialitat i la fluïdesa de la reunió i deixar clar que el líder de l'oposició és Casado, el primer a encetar la ronda de contactes.

Els populars també han anunciat que recorreran al Constitucional que Puigdemont i els seus exconsellers fugits puguin presentar-se a les eleccions europees. Després d'uns dies en què la justícia s'anava passant la pilota, el jutjat de Madrid amb l'aval de Suprem ha acceptat que l'expresident concorri als comicis. Revocant així el veto inicial de la Junta Electoral. Un episodi que posa en qüestió l'òrgan que regeix durant el període electoral i que ha servit a Puigdemont i els seus per fer campanya.

La decisió judicial permetrà que hi hagi el duel Puigdemont-Junqueras, la batalla dins l'independentisme està servida. En parlarem des de la nostra taula de debat amb Esther Vivas, Jordi Mercader i Alejandro López Fonta.

Ficha técnica
Dirigido por
Marta Sugrañes, Ruben Urdiales
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán