VESPRE 24 - RTVE.es
Vespre 24  Vespre 24 - 11/06/2019

Torn per a les conclusions finals de les defenses al judici del procés. Van den Eynde, Melero i Pina, i ara Josep Riba. Els advocats que han parlat...

Disponible hasta 21-02-2222

11/06/2019 00:34:16
Vespre 24 - 11/06/2019 Vespre 24 - 11/06/2019
Vespre 24 - 11/06/2019 00:34:16 11/06/2019

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

Torn per a les conclusions finals de les defenses al judici del procés. Van den Eynde, Melero i Pina, i ara Josep Riba. Els advocats que han parlat fins ara, han rebutjat la rebel.lió i reconeixen que hi va haver desobediència. En un al·legat més polític que jurídic l'advocat de Junqueras i Romeva ha reclamat tornar la causa a la política i encomana al Tribunal resoldre, diu, el conflicte a través de la sentència. L'advocat de Joaquim Forn, en canvi ha fet un discurs més tècnic encaminat a defensar la feina dels 3 cossos policials i del seu defensat. Ha fet una contraoferta al Tribunal: canviar la comdena per rebel·lió o sedició i malversació per desordres públics i desobediència.

També Jordi Pina ha dedicat tota la tarda per intentar desmuntar la rebel·lió i la sedició assegurant que mai es va utilitzar la violència suficient per enderrocar l'Estat, i ha tirat del discurs del Rei

El judici quedarà vist per sentència aquesta setmana, demà es preveia que seria l'última sessió però podria allargar-se més perquè un cop acabin les defenses encara quedarà escoltar l'última paraula dels 12 independentistes processats.

Quatre mesos després, la recta final del judici constata de nou que la línia que separa l'àmbit jurídic del polític és molt difusa en aquest cas. La proposta de Van den Eynde de demanar al Tribunal que utilitzi la sentència per resoldre el conflicte polític és una mostra més d'aquesta barreja. El discurs forma part de l'estrategia de defensa però qüestiona també la separació de poders. Les conclusions finals mostren com alguns advocats defensors han estat els encarregats de desmuntar la tesi política de l'independentisme basada en el mandat de l'1 d'octubre, el que els seus defensats no s'han atrevit a dir als electors, ho han fet els advocats davant el tribunal.

L'altre focus del dia està posat al Congrés, acostament entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias. Principi d'acord per negociar un govern, diuen ara, de "cooperació". S'han posat d'acord en el nom, tot i que discrepen de què vol dir exactament. En tot cas és un primer pas que marca el camí d'un acord entre PSOE i PODEMOS i per tant tanca la porta a l'intent dels socialistes d'aconseguir l'abstenció de PP o Ciutadans.

Ficha técnica
Dirigido por
Marta Sugrañes, Ruben Urdiales
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán